2021-08-06 11:10:00
Koenigsegg Jesko Attack a
Koenigsegg Jesko Attack a Christian von Koenigsegg
Zdroj: ytb grab

VIDEO Koenigsegg Jesko Attack – novinku vám s typickým zanietením ukáže sám Christian

Koenigsegg Jesko je auto pomenované po otcovi zakladateľa značky.

Christian von Koenigsegg má teda od svojho nového auta veľké očakávania a zdá sa očakávania sa napĺňajú. Pozrieť si video, kde o výtvore svojej automobilky hovorí samotný zakladateľ je dnes unikátna príležitosť rovnako ako ňou bola každá doteraz. Obzvlášť pri Christianovi to platí do bodky. Každý motoristický fanúšik by videá s ním mal vidieť. Dajú sa pozerať s titulkami a zážitok z nich je unikátny a zároveň veľmi príjemný.

Šéf automobilky Koenigsegg Automotive za pätnásť minút detailne vysvetlí najzaujímavejšie vychytávky na novej verzii modelu, ktorý skôr než na dosahovanie maximálnych rýchlosti, je postavený pre útoky na traťové rekordy – z toho pramení prívlastok Attack.

Nebudem zbytočne prezrádzať detaily, no upozorňujem, že tak ako vždy, aj tu účinkuje charizma von Koenigsegga s brutálnou dávkou automobilového pokroku a nadšenia, ktoré k značke Koenigsegg patrí.

Koenigsegg Jesko Attack je nová verzia modelu Jesko, ktorý sa predstavil na autosalóne v Ženeve v roku 2019. Je to auto s 5,0 litrovým osemvalcom V8. Jeho maximálny výkon bezmála 1300 koní je v prípade využitia benzínu E85 až 1622 koní. Pritom píšem o číslach platných pre štandardné Jesko, Jesko Attack sa pohybuje niekde nad týmito číslami. Maximálna rýchlosť by mala taktiež prevyšovať úroveň 450 km/h, ale ako vám vysvetlí aj Christian, Attack nie je o maximálke.

Nová verzia Attack má množstvo špecifických daností vrátane unikátneho masívneho krídla, veľkého splitteru a ďalších pasívnych i aktívnych prkov aerodynamiky, karbónových kolies s hmotnosťou len 7 kg, vlastným brzdovým systémom... Tu je video:


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube.com, Koenigsegg Automotive

Komentáre k článku


Stream naživo