2021-07-20 15:30:00
Dacia Dokker Camper
Dacia Dokker Camper
Zdroj: Camperiz

Dacia Dokker Camper: Menšie obytné auto pre menší rozpočet

Najlacnejšie kempovanie je obvykle pešo, na bicykli, prípadne na starom aute.

 

Stačí ešus, batoh, dobrá obuv a ide sa. To je skutočne dôkladné rozpočtové cestovanie. Avšak existujú aj drahšie formy a tešia sa čoraz väčšej obľube. Mať totiž špecializovaný motorizovaný domov je snom nejedného výletníka. Vlastná posteľ, vlastná kuchyňa, záchod i kúpeľňa. Lenže plnohodnotný karavan rozhodne nepatrí medzi lacné záležitosti a mimo dovolenkovej sezóny je veľkou opachou, ktorá zaberá veľa priestoru. Kompromisných riešení je neúrekom a záleží len na požiadavkách a financiách ako veľký kompromis to bude.

No a do výpočtu zaujímavých kompromisov pri kempovaní určite patrí aj Dacia Dokker Camper. Model, ktorému sa životnosť nedávno prudko nachýlila si ešte stále môžete kúpiť a môžete ho dať aj upraviť španielskej firme Camperiz. U nás osobný Dokker už dostal po frňáku, ale Dokker neosobný ba priam úžitkový stále kúpiť môžete. A aj z neho sa pri troche snahy dá urobiť rozpočtový karavan.

Toto je osobná verzia, ktorej prestavba vrátane ceny pôvodného automobilu štartuje tesne pod 20 000 eur. To je za auto s vlastnou kuchyňou, externou sprchou a kabínovým dvojlôžkom naozaj príjemná cenovka. Navyše auto môžete rozšíriť o strešný stan pre ďalšie osoby, o markízu a ďalšie dôležité drobnosti vrátane poličiek na náradie, či zabudovanú chladničku. Dôležitou súčasťou je tiež nezávislé vykurovanie, ktoré je pre Dokker skutočnou raritou. Skrátka, aj rozpočtové auto môže ponúknuť naozaj výrazný zážitok.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Camperiz

Komentáre k článku


Stream naživo