2020-05-03 15:15:00
Lada rotačný výfuk
Lada rotačný výfuk
Zdroj: ytb grab

VIDEO: Tento ruský výfuk by chcel každý. Má ho Lada

Ako by asi vyzeralo auto agenta Jamesa Bonda, ak by pracoval pre Rusov? Akoby z neho trčal terminátor.

Je celkom možné, že takto. Lebo ak sú Rusi v niečom naozaj dobrý, je to udržiavanie svojich áut v chode, aj keď by už dávno mali hniť na smetisku dejín. A predsa nehnijú. Táto schopnosť dedená z generácie na generáciu čiastočne živená chudobou, čiastočne láskou k stroju a vytrvalosťou sa od deväťdesiatych rokov posunula ešte o kúsok vyššie. Smerom k tuningu. Už roky môžeme sledovať niekedy lacnejšie, inokedy drahšie vylepšovanie starých ruských áut mladými Rusmi. Táto danosť nie je geograficky ohraničená ruskými hranicami, no východ Európy a ešte ďalej vie, čo je slovanský tuning. A vie to aj Lada vo videu.

Okrem množstva iných zásahov ju tuneri vylepšili aj so zreteľom na hollywoodske trháky. Stačí spomenúť Terminátora a jeho rotačný guľomet. Rotačný výfuk je skutočne zaujímavý a má v sebe nielen ruskohollywoodsky charakter. Má tiež v sebe hlbokú metaforu.

Zdroj: ytb grab
Zdroj: ytb grab

Predstavte si situáciu na cestách. Niekto vám urobí myšičku, niekto je zas brzdou premávky, niekto sa vám lepí na kufor. No nebolo by krásne ho iba stlačením plynového pedálu metaforicky rozstrieľať výfukovým guľometom? To je predstava, to je nápad, to je neškodná a pritom efektná pomsta. Nikto by pri nej neprišiel k úrazu, no hneď by každý vedel, čo si o ňom myslíte. Niečo ako trúbenie, ale také... rotačné.

Zároveň má toto video a tento výfuk v sebe jednu priam podprahovú myšlienku. A síce, čo sa stane, keď vplyvom koronakrízy stvrdnete v garáži a nemáte do čoho kopnúť? Ak máte riadnu predstavivosť a potrebu zaujať, niečo takéto:


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: ytb

Komentáre k článku


Stream naživo