2017-03-26 04:05:00
Nissan Micra
Nissan Micra

VIDEO: Čudná reklama – Nissan Micra je najlepšie auto na lúpežné prepadnutia?!

Nissan chcel zaujať, a tak zaujal. Micra je podľa výrobcu najlepšie auto na vylúpenie banky.

Reklamy, reklamy, reklamy. Keď máme niečo rozpozerané a do toho vlezie dlhý reklamný blok, či štvrť hodinu navyše čakáme na televízny program práve kvôli reklame, nevieme jej nájsť slušné pomenovanie. Mnohí z nás preto ovládač od televízie hodili do diaľky a zamierili na internet, kde je predsa len reklama o niečo menej otravná.

Navyše internetová reklama môže byť aj zábavná a dokonca môže byť vyhľadávaná. To je trend posledných rokov, trend, pri ktorého vzniku je napríklad americký Super Bowl. Výrobcovia automobilov však produkujú vtipné, či vizuálne a myšlienkovo zaujímavé reklamy aj mimo tejto americkej športovej slávnosti. Jedným z nich chce byť reklama na novú Micru.

Pekne urobené video so špecifickou hudbou a „romantikou“ v podobe príbehu Bonnie a Clyde štýlu sprevádza jedna kľúčová myšlienka: Auto chce byť ideálne pre vykrádanie bánk. Prečo je ideálne reklama nevysvetľuje, no šot zakončuje tvrdením, že Micra je najlepším komplicom.

Nie som žiaden veľký konzervatívec a nápadité reklamy mám rád, ale asi nie som jediný komu táto reklama prišla ako nedotiahnutá. Asi preto lebo je. Spoliehanie sa na bezmyšlienkovité sledovanie reklám televíznymi divákmi je tu prítomnejšie než inde, absurdnosť finálnej myšlienky ale preberie aj toho najletargickejšie diváka.

Lebo uznajte, prečo by Micra bola najlepším komplicom pri trestných činoch? Keď sa nemôže vyhovoriť na veľký silný motor Podkapotou, či zvláštne terénne schopnosti, možno by mohla byť aspoň nenápadná, veď je to malé auto, no nie? Nová Micra je však všetko okrem nenápadnosti a presne preto má šancu uspieť na trhu.

Skrátka tentoraz to nevyšlo a produkt by si zaslúžil inú reklamu. Alebo reklama iný produkt? To je na vašom posúdení.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo