2017-03-23 14:06:49
Škoda vizualizácia dizajnu budúcnosti
Škoda vizualizácia dizajnu budúcnosti
Zdroj: SKoda

Evolúcia kryštalického dizajnu značky Škoda pokračuje aj bez Kabáňa. Coupe SUV?

Škoda na obrázku a jednom videu naznačuje evolúciu vlastného dizajnu v budúcnosti.

Už čoskoro tak môžeme očakávať dizajnový koncept, ktorý jasne zdokumentuje budúci vývoj dizajnového jazyka značky Škoda. Už dnes sa môžete pozrieť na tajomnú siluetu, ktorá s budúcim konceptom viac ako len súvisí.

Podľa Škody jej vlastný dizajn charakterizujú slová ako pôvabné proporcie, ostré línie, výrazné kontúry a kryštalické prvky. Hlavnými črtami dizajnu Škody má byť precíznosť a jasnosť.

„Nový dizajnový jazyk značky Škoda priniesol počas posledných rokov hneď niekoľko štúdií, ktoré vzbudili rozruch a ukazujú cestu značky do budúcnosti,“ hovorí Karl Neuhold, šéf exteriérového dizajnu v Škoda Auto. „Náš zámer je jasne definovaný a teraz sme pripravení predstaviť ďalší krok.“

Prvé znaky tohto kroku môžete vidieť na obrázku nižšie, vychádzať budú z charakteristiky, ktorú zas nájdete na priloženom dizajne. Krištáľ je tým hlavným aspektom ako preukázanie dedičstva remeselných schopností českých sklárov.

Dizajnové štúdie už od roku 2011 s Vision D, pokračujúc so štúdiami Vision C a Vision S vždy v konečnom dôsledku znamenali príchod nového modelu. Nová štúdia môže byť presne takým istým znamením. Keď sa na ňu pozriete, línia pozvoľna sa zvažujúcej strechy s náznakom vyššej karosérie poukazuje na karosársku verziu kupé. Náš tip je jasný: toto je prvá reálna vizualizácia budúceho päťdverového kupé SUV od Škody, ktoré pred niekoľkými mesiacmi dostalo oficiálne ÁNO od vedenia značky. A čo vy? Kupé SUV od Škody áno, alebo nie? Dajte vedieť v diskusii.

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo