2016-10-16 15:00:00
Bentley Continental a električka
Bentley Continental a električka

Luxusné Bentley narazilo do električky, tá „vypadla“ z koľají

Hoci má električka skoro vždy prednosť, nehody áut s električkou nie sú v dnešnej dobe ničím výnimočným.

Električková doprava je prioritou mnohých miest. Nedajú na ňu dopustiť ani vo Švajčiarsku. Pretláčať sa s električkou je však zbytočné – je väčšia, ťažšia a väčšinu „pästných súbojov“ vyhráva na body. „Vyboxovať“ električku z koľají sa zdá byť veľký problém. Iba málokedy sa stane, že sa tento obľúbený dopravný prostriedok MHD vykoľají pre nehodu.

Niekedy to však neplatí, ako sa ukázalo pri nehode medzi luxusným Bentley Continental GT a električkou v Zürichu. Víťazom nerovného súboja sa tentoraz pozoruhodne stalo Bentley. Nezaobišlo sa bez poškodení, ale zaujímavé je, že pomaly idúcu električku na linke číslo 2 dokonca vymrštilo z koľají. A to nám v škole donekonečna omieľali, že veľkosť a hmotnosť znamenajú pri podobných nehodách viac, ako sa na prvý pohľad zdá.

Na webovej stránke blick.ch informovali, že k nehode došlo medzi stanicami Stauffacher a Paradeplatz počas bieleho dňa, v utorok 11. októbra, približne o 11:17. Odhliadnuc od následkov nehody, je to nepochopiteľné, ako mohol vodič Bentley prehliadnuť niečo také veľké, ako je električka.

No vzhľadom na poškodenie auta a vykoľajenú električku sa dá dedukovať, že náraz to musel byť poriadny. Správny biliardový úder nemusí mať vždy len veľkú razanciu – niekedy zohrá svoju úlohu aj správny smer. Predpokladáme, že toto bol práve ten prípad...



Nikomu z cestujúcich v električke sa podľa správ nič nestalo a sú našťastie v poriadku. Vodič luxusného Bentley vraj opustil miesto nehody iba len s malými zraneniami. Vzhľadom na kurióznosť nehody sa treba zamyslieť nad riešením jej následkov. Nevieme správnu odpoveď – či teda bude vodič čakať na opravu svojho auta, alebo si zadováži nové, možno podobné auto. Alebo mu už na to nezostalo a bude nejaký čas pre následky nehody cestovať mestskou hromadnou dopravou...

Jozef Vydra
ZDROJ: blick.ch, GTsprit.com

Komentáre k článku


Stream naživo