2016-04-29 10:25:00
BMW USA oficiálny partner
BMW USA oficiálny partner Amerického olympijského výboru

BMW vyrobilo pretekársky vozík pre tím USA na paralympijské hry v Riu 2016

100 dní pred začiatkom olympiády v Riu dosiahlo BMW ďalší míľnik v najnovšom projekte paralympijskej technológie.

Spoločnosť BMW of North America, oficiálny partner pre mobilitu Amerického olympijského výboru (USOC) oznámila oficiálne predstavenie nového pretekárskeho invalidného vozíka. Navrhli ho pre americký tím paralympionikov na pretekárskych tratiach a v teréne. Dizajnéri spoločnosti BMW úzko spolupracujú so športovcami a trénermi tímu USA pri návrhu a zhotovení pretekárskeho vozíka, ktorý sa prvýkrát predstaví na súťažiach paralympijských hier v Riu de Janeiro v roku 2016.

Tento nový vozík vychádza z estetických a technických riešení založených na dizajne vozidiel značky BMW. Vozík využíva kľúčové prvky značky BMW. Má modernú aerodynamiku a využíva materiály z karbónových vlákien, úplne prepracovaný podvozok a individuálne prispôsobenie pre jednotlivých športovcov. Vo vozíku je zdokonalené pripútanie športovca a  rôzne zlepšenia riadenia a brzdenia.

„Práca na tomto projekte bola skutočne obohacujúcim zážitkom pre celý môj tím a sme hrdí na to, čo sme za posledný rok a pol dokázali spolu s týmito športovcami a ich trénermi,“ povedal zástupca riaditeľa v spoločnosti BMW Group DesignWorks. Brad Cracchiola,. „Od návrhu rozmerov, skúšok, analýzy údajov až po testovanie v reálnych podmienkach sme mali jedinečnú príležitosť vytvoriť dokonale prispôsobenú pretekársku pomôcku. Tešíme sa, ako na nej bude pretekať tím USA.“

„Naše partnerstvo s tímom USA počas predchádzajúcich šiestich rokov bolo pozoruhodnou skúsenosťou, najviac zo všetkého nás však obohatila priamo spolupráca so športovcami,“ dodáva Trudy Hardy, viceprezident pre marketing spoločnosti BMW of North America.

V spolupráci so športovcami tímu USA bude spoločnosť BMW aj v nasledujúcich niekoľko mesiacov pokračovať vo vylaďovaní a zdokonaľovaní vozíka pred blížiacou sa olympiádou. Finálna flotila pretekárskych vozíkov určená pre paralympijské hry v Riu v roku 2016 má byť odovzdaná americkému paralympijskému tímu v lete 2016.

BMW nasadilo svoje prostriedky na podporu tréningových a výkonnostných cieľov amerického tímu od podpísania sponzorskej zmluvy v roku 2010. Pretekársky vozík BMW je štvrtým projektom spoločnosti v oblasti prenosu technológie, pred ktorým sa podieľala na dodávke dvojmiestnych bobov, ktoré pomohli tímu USA prekonať 62-ročné medailové sucho na zimných olympijských hrách v Soči v roku 2014.

Komentáre k článku


Stream naživo