2015-03-25 04:09:35
Termokamera ukázala, ako horúce
Termokamera ukázala, ako horúce dokáže byť pod kapotou
Zdroj: Chris Daikin

Ako horúco dokáže byť pod kapotou vieme vďaka termokamere

Termovízia ukázala odpoveď na otázku, odkiaľ sála najviac tepla.

V dnešnej dobe je celkom bežné zavolať si špecializovaného technika a nechať si termovíznou kamerou zmerať, odkiaľ vám z domu uniká najviac tepla. Ako by ale pod rovnakou kamerou vyzeralo auto po jazde? Kde sa najviac zohrieva pod kapotou, v interiéri, či ako vyzerá taký výfuk?

To sa rozhodol preskúmať istý Chris Deakin, ktorý bol tiež zvedavý a rovnako nepoznal odpoveď na tieto celkom zaujímavé otázky. Úžasné zábery auta ako ho určite nepoznáte vznikli vďaka termokamere. Zvečnil ňou svoje vlastné autá. Tak vznikli fascinujúce fotografie.

Nie každý má doma nejakú tú zbytočnú termokameru, aby ju mohol požiť na podobné účely. No len pre zaujímavosť, Chris Deakin ju má a je dokonca držiteľom certifikátu 2. stupňa na vytváranie termovíznych záberov. Pár ich teda vytvoril a v nich si „zapózovali“ aj jeho Subaru Impreza WRX, či Vauxhall Astra.

Zdroj: Chris Daikin

Už sme v našom magazíne mali zaujímavé video pretekárskeho auta, ktoré prišlo do boxov na výmenu pneumatík. Teraz máte možnosť vychutnať si statické zábery bežných áut. Nenechajte si ujsť úžasné fotky, ktoré bežne nemáte šancu vidieť. Iba ak by ste boli Robocop...

P.S. Aby ste mali predstavu, aký rozsah teplôt sa na fotografiách zobrazuje, na väčšine z nich je aj v pravej časti obrázkov stupnica v stupňoch Celzia.

Zdroj: Chris Daikin
Zdroj: Chris Daikin

Jozef Vydra
ZDROJ: www.carthrottle.com

Komentáre k článku


Stream naživo