2016-01-04 03:55:00
Sklo vs lad
Sklo vs lad

VIDEO: Nechce sa vám odpratať sneh z auta? Aby sa vám nestalo toto!

Človek chce čo najskôr vliezť do auta. Zostávať vonku a nechať zimu zájsť až pod nechty, to veru nie je príjemné.

Práve preto sa mnohým z nás nechce odpratávať sneh. Hlavne ak tá zima príde tak náhle ako táto. Netrvalo ani pár dní a už sa teploty cez deň na mnohých miestach nepriblížia ani k nule, to je poriadny šok pre organizmus. Keď sa k tomu pridá studený vietor, človeku sa chce čo najskôr zájsť do auta a rýchlo sa zohriať.

Lenže auto pred cestou treba očistiť. A nie len tam, kde by sneh a námraza kazili výhľad z vozidla. Odpratať treba všetko. Taký dobre stvrdnutý kus sneho-ľadu, ktorý sa odlepí zo strechy auta môže poriadne prekvapiť vodičov za vami.

Najhoršie to pri snežení majú vodiči kamiónov. Tí nemusia len „šaškovať“ okolo auta. Musia vyliezť na náves a zhodiť odtiaľ sneh. Dostať po nose kusiskom ľadu z návesu po prejdení nejakého hrbolu už môže byť skutočne problém.

Nie je však nebezpečné neočistiť len veľké autá, galibu môžu narobiť aj menšie. O tom sa presvedčil vodič SAABu 9-5, ktorý doslova schytal kusom ľadu po čelnom skle. Ten sa odlepil na diaľnici z SUV jazdiaceho pred ním. Kus ľadu nielenže poškodil jeho čelné sklo, ale tiež stierače a spätné zrkadlo. Udalosť sa odohrala 30. decembra v USA.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo