2015-11-08 07:55:00

VIDEO: Pokúšať sa zísť z diaľnice na poslednú chvíľu nie je dobrý nápad!

Nedávať pozor na diaľnici, zabudnúť na výjazd a skúšať odbočiť na poslednú chvíľu nemusí vyjsť.

Presvedčil sa o tom vodič v meste Aurora v štáte Colorado pred necelým týždňom. Vďaka palubnej kamere umiestnenej vo svojom aute zachytil nepochopiteľné konanie vodiča SUV pred sebou, ktorý za svoju zbrklosť zaplatil vysokú cenu.

Video zachytáva nehodu, ktorá sa odohrala potom, čo vodič staršieho SUV „zabudol“ odbočiť včas, respektíve sa rozhodol pre iný smer jazdy príliš neskoro. Nabúral do stredovej zábrany, dostal šmyk a auto sa prevrátilo. Nie je zrejmé, čo sa stalo posádke vozidla. Obavy o život posádky vyvoláva najmä sploštená kabína. Stĺpiky nevydržali silu nárazu a neposkytli adekvátnu ochranu.

Situácia pripomína dávnejšiu kauzu, ktorá sa týkala práve veľkej ochoty starších amerických SUV prevrátiť sa na strechu. To platí aj pri väčšine dnešných SUV a off-roadov. Vplyvom vyššie položeného ťažiska sa autá v prípade podobnej nehody ľahšie prevrátia ako nižšie autá. Na druhú stranu, výrobcovia nových áut sa snažia pripraviť kabínu aj na túto situáciu a spevniť stĺpiky natoľko, aby náraz vydržali.


ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo