2015-11-06 04:00:00
Kamionista je pán
Kamionista je pán

VIDEO: Ruský kamionista dokázal nemožné! To ako sa vyhol nehode musíte vidieť

Namiesto toho, aby nabúral do auta pred sebou, predviedol manéver ako z veľkej knihy.

Vodič kamiónu v Rusku dokázal svojim manévrom očariť už tisíce divákov. Niečo také sa len tak nevidí. Vodič preukázal veľkú dávku zručnosti a správnu reakciu.

Vodič s palubnou kamerou sa pripájal na hlavný ťah. Kamión šiel rovno vo svojom pravom pruhu. Náhle vodič modrej dodávky zmenil smer jazdy, vošiel mu do pruhu a hneď brzdil. Zatiaľ čo dodávka poľahky zabrzdila, výrazne ťažší kamión už brzdí podstatne ťažšie. Vyzeralo to na tvrdý náraz do zadnej časti modrej dodávky, no v tom urobil kamionista perfektný manéver. Doslova na pár metroch prešiel zo svojho pruhu do stredného bez toho, aby trafil ktorékoľvek auto v hustej premávke.

Zmätkujúci vodič modrej dodávky mu nielenže môže poďakovať za to, že mu kamión nevbehol do nákladového priestoru, poďakovať môže aj za svoju krčnú chrbticu, ktorá by pri náraze zo zadu poriadne utrpela. Nehovoriac o prípadných spolujazdcoch.

Zdalo by sa, že vinu možno jednoznačne prisúdiť vodičovi dodávky, no jeho podiel viny na incidente je pomerne malý. Pri pozornom zhliadnutí videa uvidíte, že za všetko mohol bager, ktorý šiel v ľavom pruhu, následne prešiel do stredného a potom opäť zmenil pruh, aby mohol pri najbližšej príležitosti znova odbočiť. Svojim konaním takmer spôsobil reťazovú haváriu.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo