2015-09-21 14:38:52
Maserati Quattroporte na dne
Maserati Quattroporte na dne rieky
Zdroj: DPCcars.com

Voda je silný živel a ťažký súper, na dne rieky pochová všeličo

V rieke sa dá nájsť napríklad aj „zabudnuté“ auto, povedzme Maserati Quattroporte.

Hlavne v krajine, ktorá má takmer púštny charakter je to s vodou ťažké. Buď netečie a namiesto riek tam nájdete iba vádi – teda vyschnuté korytá riek. Alebo keď už zaprší, krajina bez porastu nedokáže zachytiť prívaly vody a vyprahnuté korytá riek sa zmenia na burácajúce riavy plné vody.

Prudké búrky bývajú zriedkavé, no sú významným erozívnym činiteľom, pretože v púšťach je málo vegetácie, ktorá by chránila zemský povrch. Suché korytá riek sa pri týchto búrkach rýchlo zapĺňajú vodou, ktorá odnáša nespevnený štrk a piesok a neskôr ich znova ukladá. Odnášané sedimenty dokážu veľmi rýchlo zahladiť stopy po predchádzajúcej (ne)činnosti.
 

V rieke sa tak môžu objaviť nielen malé talianska autá, ale dajú sa tam objaviť aj trocha väčšie úlovky. Teda aj drahšie a luxusnejšie, ako sa ukazujú fotografie z Izraela. Je na nich staršie Maserati Quattroporte, teda jeho vrak, ktorý má na svedomí tiež voda. Majiteľ sa údajne pri veľmi nepriaznivom počasí snažil prejsť cez miesto, kde cez cestu tiekla voda. Vyzerá to tak, že naozaj nebol veľmi dobrý nápad vojsť s funkčným autom do prúdu vody na ceste. Podceniť silu vodného prúdu sa neoplatilo...

Zdroj: DPCcars.com
Zdroj: DPCcars.com

Zachytil auto a odniesol ho ďalej, pričom z neho cestou vyrobil vrak. Nebude sa z neho dať predať asi ani kúsok, lebo piesok a blato sú všade – v interiéri napríklad do polovičky výšky kabíny. Celom isto je totálne zničený aj 4,7-litrový V8 motor pod kapotou, tiež prevodovka, jednoducho všetko.

Veríme len, že sa posádke auta podarilo ujsť zavčasu, lebo podrobnejšie informácie nie sú. Celý prípad len dokazuje, že na dne prázdnych korýt riek sa nenachádzajú iba zlaté nugety, alebo nejaké mince, či šperky, ktoré sa tam dostali za celkom záhadných okolností. O prekvapenia naozaj nie je núdza ani na tých najneočakávanejších miestach...

 

Jozef Vydra
ZDROJ: DPCcars.com

Komentáre k článku


Stream naživo