2015-08-13 04:10:00
Ferrari 458 Italia skončilo
Ferrari 458 Italia skončilo v plameňoch, lebo už nebavilo
Zdroj: Polizei Augsburg

FOTO: Rozmaznaný synáčik zapálil Ferrari 458 Italia od tatinka, lebo ho už nebavilo

Čo myslíte aké je to mať 20 rokov, v garáži mať 15 drahých áut a na účte 30 miliónov? Asi nuda, nie?

Mladý muž zo Švajčiarska si žil vysoko aj nad bežné švajčiarske pomery celý svoj život. Od tatinka dostával mesačne gážu vo výške 9 000 eur, tatinko mu už kúpil 15 drahých áut vrátane kúskov od Ferrari a Lamborghini a tatinko mu tiež zveril portfólio nehnuteľností v hodnote približne 27 miliónov eur.  No skrátka, chudák chlapec...

Očividne omámený všetkým tým prepychom a možnosťami, uvedomil si, že jeho Ferrari 458 Italia už nie je najnovší a najlepší model od Ferrari. Auto sa mu zunovalo, no nemal odvahu povedať „zásadovému“ otcovi, aby mu kúpil nové, lepšie, výkonnejšie auto.

Vymyslel teda plán, ktorého cieľom bolo nešťastne prísť o nablýskané Ferrari tak, aby tatinkovi prišlo synáčika ľúto a hneď mu kúpil niečo nové. Povolal teda dvoch „kamošov“ a dal im za úlohu ukradnúť jeho Ferrari 458 Italia, zaviesť ho za hranice do Nemecka a tam ho podpáliť. Kumpáni svoju časť dohody vykonali a už sa tešili na odmenu v hodnote cca 13,6 tisíc eur. Problém bol, že „okradnutý“ mladý muž zabudol, že má v garáži nainštalované kamery a že celú kvázi krádež zaznamenali. Policajti pochopiteľne záznam videli a na jeho základe odhalili toto sprisahanie.

Mladý muž sa následne ocitol pred súdom, kde objasnil svoje chovanie tým, že sa mu už minuli prostriedky (sotva na odmenu pre kumpánov vyškriabal...) a nejaké peniaze mohol predsa získať z poistky auta. To však nebolo z jeho hlavy, tvrdil, že mu to poradil predajca áut. Synátor v tom videl najjednoduchšiu cestu k peniazom. Ísť za tatkom a vypýtať si prachy, či nové auto, to chcelo odvahu, ktorú nemal. Nuž, udržiavať také nehnuteľnosti a taký vozový park niečo stojí...

Dvadsaťročný mladík dostal 22-mesačnú podmienku a musel zaplatiť pokutu vo výške necelých 30 000 eur.

Škoda auta a vlastne aj škoda chlapca. Tatinko si myslel, že keď mu dá všetko, syn bude šťastný. A predstavte si, že aj tak nebol... no teda?!

 

jh
ZDROJ: nydailynews.com

Komentáre k článku


Stream naživo