2015-08-04 09:40:00
Range Rover Evoque poliaty
Range Rover Evoque poliaty farbou
Zdroj: donnews.ru

Príbeh z ruských ciest: zle zaparkoval, teraz rieši totálnu škodu

V Rostove na Done poliali neznámi útočníci čierny Range Rover žltou farbou. Svedkovia tvrdia, že to urobili výpalníci.

Na sociálej sieti sa objavili fotografie čierneho Range Rover a Evoque s rozbitým oknom a interiérom zaliatym žltou farbou. Rostovčania nechápu – čo také musel vodiť auta urobiť, aby sa mu takto pomstili? Niektorí diskutujúci v komentároch pod obrázkami tvrdili, že vodič drahého zahraničného auta doplatil na to, že nezaplatil správne za parkovné. Avšak, v komunite, „Rostov na Done“ existuje ešte vlastná verzia incidentu.

„Pred týždňom, môj sused našiel na čelnom skle výstrahu: Zaplať 100 000 rubľov, alebo to bude koniec tvojho auta“. Nereagoval na túto poznámku vážne, lebo si myslel, že ide o niečí vtip. No a dnes ráno našiel svoje auto v tejto podobe.

„Kradnúť evidenčné čísla , alebo poškodzovať nárazníky – to sa už v Rusku akosi prestalo nosiť, nuž teda vymysleli nový spôsob, ako si vynútiť peniaze. Ako vidno, máme v krajine kreatívnych ľudí. Buďte ostražití !“, poznamenal ktosi na sociálnej sieti.

Zdroj: donnews.ru
Zdroj: donnews.ru

V komentároch sa objavujú názory, že je to nakoniec tak dobre, že sa to stalo – ako výstraha. Lebo parkujúci stál na chodníku a podobne mali dopadnúť aj ďalšie autá... Nuž, mäkká pneumatika je dosť jasná výstraha, ale toto je už poškodzovanie cudzieho majetku a páchateľ by sa napriek štýlu Robina Hooda po odhalení isto nudil – vo väzení.

Ťažko povedať, či to bol škodoradostný zámer, alebo iba hlúpa náhoda, no poškodený Evoque je z edície Sicilian Yellow, ktorá kombinuje čiernu a práve žltú farbu. Škoda na takto „vylepšenom“ interiéri samozrejme nebude malá. V podobnom prípade, ktorý sa stal nedávno, poisťovňa na opačnom konci zemskej pologule vyhodnotila túto škodu ako totálnu a auto išlo do šrotu. Ktovie, či to tak bude aj v Rusku.

Zdroj: donnews.ru
Zdroj: donnews.ru

Komentáre k článku


Stream naživo