2015-05-17 15:15:00
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Zdroj: evening standard

Pod stromami sa neoplatí parkovať. Hlavne ak je vaše auto drahý Aston Martin

Počas silných vetrov vyvrátilo starší mohutný strom. Ocitol sa pod ním Aston Martin Vantage.

Pred niekoľkými dňami zasiahol Londýn v Británii neobvykle silný vietor. Ten na prekvapenie bohatších obyvateľov mesta nezasiahol iba chudobné štvrte, ale vybral sa aj do jednej z luxusných – do Islingtonu, teda do štvrti, kde žije aj starosta mesta Boris Johnson.

Nárazom vetra neodolal viac než 50-ročný strom, zlomil sa a padol na Aston Martin Vantage zaparkovaný pod ním a Volkswagen Golf na opačnej strane ulice. Strom tiež zablokoval vchod do jedného z domov, v ktorom zostala uväznená jeho staršia obyvateľka.

Keď majiteľovi auta zavolali do kancelárie, telefonát zdvihol niekto z jeho podriadených. Prišli za ním viacerí s tým, že mu na Aston Martin padol strom a že si z neho niekto pravdepodobne uťahuje. Viacerí sa smiali. Nakoniec niekto z nich povedal, že by to mohla byť aj pravda.

30-ročný majiteľ športového automobilu v aktuálnej hodnote viac než 47-tisíc eur sa tak pre istotu vybral pred svoj dom. Keď tam auto našiel zavalené veľkým stromom nebolo mu všetko jedno. Zavolal do poisťovne, a keď im hovoril, že auto privalil strom, pre istotu dodal, že nejde o žart...

Muž Astona kúpil pred rokom a môže dúfať, že má poistku aj proti živelným pohromám. Auto síce navonok nevyzerá vážne poškodené, no keďže ide o Aston Martin, oprava určite nebude lacná.

Aj toto je dôkaz, že parkovaniu pod stromami sa oplatí vyhnúť. Nielen pre prípad padajúcich vetiev a živelných pohrôm, ale tiež pre tendenciu istých druhov operencov vyprázdňovať sa na konároch týčiacichsa nad autami... Naša skúsenosť je taká, že čím je auto krajšie a lak novší, tým rýchlejšie ho nejaký zobákovec ose... označkuje.

jh
ZDROJ: evening standard

Komentáre k článku


Stream naživo