2015-05-07 12:30:00
Motorka vo vzduchu
Motorka vo vzduchu

NEUVERITEĽNÉ: Pozrite si najšialenejší skok na motorke! Ešte nikto ho nezvládol!

Pri tomto skoku sú len dve možnosti. Buď skončíte v nemocnici polámaný ako zápalka, alebo sa zapíšete do histórie.

O čo ide? Ide o skok, o ktorý sa doteraz ani tí najšialenejší kaskadéri jazdiaci na motorkách nepokúsili, lebo si ešte zachovali kúsok zdravého rozumu. Prípadne sa o to už pokúsili, no neskončilo to dobre. Mladý austrálsky motorkár Josh Sheehan to vyskúšal na vlastnej koži.

Skok o ktorom píšem je trojitý backflip, teda trojité "salto" vzad na motorke. Dvojité saltá už kaskadéri na putovných šou niekoľko krát predviedli, avšak trojitý backflip je niečo čo doteraz ešte nikto nezvládol.

Otočiť približne 90 kilogramovú motorku trikrát vo vzduchu vlastne ani nie je možné. Jazdec by na to potreboval omnoho viac priestoru než by mu akýkoľvek odrazový mostík mohol poskytnúť. Ak teda nerátame možnosti ako skok z lietadla, prípadne skok z takej výšky, že prežiť dopad v zdraví by bolo nemožné. Nehovoriac o schopnostiach jazdca potrebných na takýto kúsok.

Predtým než sa o daný skok mladý 29-ročný kaskadér Josh Sheehan vôbec pokúsil, potreboval nájsť ľudí dostatočne šialených na to, aby mu pomohli vytvoriť taký skokanský mostík, kde by sa mu tento pokus mohol podariť.

Takých našiel v okolí Trevisa Pastranu, známeho motorkára, ktorý sa podpísal pod putovnú šou Nitro Circus. Na pozemku vyhradenom extrémnym športom Pastranaland takýto mostík vybudovali. Nato, aby Sheehan mal šancu otočiť motorku trikrát, bolo stroj treba rozbehnúť na takmer 100 km/h a vyliezť na mostík, vďaka ktorému sa motorkár dostane 24 metrov nad úroveň terénu. Potom „stačí“ už len bezpečne pristáť na určenom mieste. Ako to dopadlo zistíte vo videu.

PS: ak by ste obdobné kúsky chceli vidieť naživo, nie je problém. Nitrocircus sa 18. Júna toho roku predstaví vo Viedni a lístky ešte stále sú. Ceny sa pohybujú od 51 eur do 121 podľa miesta, kde sa posadíte.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo