2014-12-13 04:00:00
Honda Jazz získala na
Honda Jazz získala na Novom Zélande titul Ženské auto roka
Zdroj: Honda

Honda Jazz získala titul ženské auto roka 2014

„Wow“ faktor – aj to je jedno z kritérií, pri voľbe obľúbeného modelu auta pre ženy.

Vari vám sa vám to nebude zdať čudné, ale na auto majú ženy predsa len iné kritériá, ako muži. Medzinárodnú porotu tvorili aktívne automobilové žurnalistky z 15 krajín, z ktorých deväť pôsobí v Európe. Kritériá, na základe ktorých udeľovala ceny sú, nuž trocha zvláštne...

Je ich desať rôznych, vrátane dizajnu a funkčnosti, štýlu a dojmu, pohodlia, odkladacích priestorov a kvality jazdy. Okrem kritérií pre tieto ocenenia porota posudzovala aj ďalšie prvky vrátane „wow faktora“, sexepílu a pomeru medzi kvalitou a cenou, čo sú faktory, ktoré sú podľa všetkých porotkýň dôležité pre vodičky.

V ankete, ktorú už piaty rok organizuje novozélandský magazín Women’s World, sú oceňované najlepšie autá v šiestich kategóriách vrátane najlepšieho rodinného auta, športového auta, luxusného auta, SUV, ekologického auta a ekonomického auta.

Zdroj: Honda

Stále populárny a obľúbený model vozidla Honda zo segmentu malých vozidiel zvíťazil v nedávnej ankete a získal titul Women’s World Car of the Year 2014 (Ženské auto roka 2014) v kategórii ekonomických vozidiel pred Kiou Soul. Aby ste sa však boli v obraze, je to tretia generácia, ktorá sa už rok predáva v Japonsku, v USA je k dispozícii od januára a postupne v priebehu roka aj v Austrálii na Novom Zélande a priľahlých oblastiach. Čiže generácia, ktorá sa počas októbra predstavila v Paríži ako „prototyp“ pre Európu, do ktorej príde v roku 2015.

Sandy Myhre, generálna riaditeľka a zakladateľka Women’s World Car of the Year hovorí: „Honda môže byť na tento úspech veľmi hrdá. Pre každé vozidlo je zložité dostať sa do úzkeho výberu, pretože automobilové novinárky sú veľmi náročné a víťazstvo v kategórii je veľkým uznaním.“

Zdroj: Honda
Zdroj: Honda

V súčasnosti sa tento model dodáva s dvomi úspornými benzínovými motormi i-VTEC s objemom 1,2 a 1,4 l alebo so super efektívnou hybridnou technológiou IMA od spoločnosti Honda. Ocenenie získal pred predstavením najnovšieho modelu Jazz, ktorý sa na trh dostane v lete 2015.

Ako súčasť série malých vozidiel Honda bude tretia generácia európskeho modelu Jazz postavená na globálnej kompaktnej platforme spoločnosti, pričom sa zachová centrálne umiestnenie palivovej nádrže, ktoré má aj súčasný model, ako aj model Civic a nedávno ohlásený model HR-V. V kombinácii s univerzálnymi sedadlami Honda Magic Seats® poskytuje toto rozmiestnenie zamerané na úsporu miesta skutočné výhody zákazníkom vo forme univerzálnosti, praktickosti interiéru a riešení odkladacích priestorov. Nový európsky model okrem toho ponúkne nižšiu spotrebu a vyšší výkon vďaka novému motoru s technológiou Earth Dreams ďalšej generácie.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo