2014-10-17 03:45:00
Ford Focus skončil v
Ford Focus skončil v dvoch kamiónoch

VIDEO: Takto dopadla vodička, ktorá robila myšičky na diaľnici. Mohla to prežiť?

Odpoveď na otázku je jasná: nemohla, ani náhodou! A predsa to prežila a pomaly sa zotavuje.

Nehoda na diaľnici E40 v Belgicku medzi mestami Genk a Bruggy rozpárala starší Ford Focus na niekoľko kusov, napriek tomu pri neštastí nikto nezomrel.

Žena vo vysokej rýchlosti predbiehala na trojprúdovej diaľnici dva vedľa seba idúce kamióny. Chcela ich obehnúť a hneď sa zaradiť do odbočovacieho pruhu. Zo svojej pozície si pri vysokej rýchlosti nevšimla, že v odbočovacom pruhu je kolóna stojacich áut.

Výhľad jej zakryl ďalší kamión a namiesto toho, aby znížila rýchlosť a zväčšila odstup, sa prudkým manévrom cez dva pruhy preradila do odbočovacieho a vletela do zadnej časti návesu kamiónu. Náraz bol zdrvujúci a ak by mala na sedadle spolujazdca pasažiera, neprežil by.

Lenže dráma sa neskončila, keďže náraz auto vymrštil späť do pravého priebežného pruhu a tam do stojaceho vraku auta v 90 kilometrovej rýchlosti vpálil kamión a vystrelil vrak aj s vodičkou späť do kamiónu. Kamiónu s palubnou kamerou trvalo ešte niekoľko desiatok metrov, kým dokázal zastaviť.

Ženu privolané záchranné zložky vytiahli z vraku auta a previezli do nemocnice. Mala zlomené dva krčné stavce a zranenia utrpela aj jej ruka. Od udalosti bola v kóme a pred pár týždňami sa prebrala a dáva sa do poriadku.

Minulý týždeň poskytla interview belgickému nedeľníku a tvrdila, že sa už má lepšie. Nehoda sa odohrala ešte v polovici augusta, no záznam z palubnej kamery kamiónu, sa dostal von pred niekoľkými dňami.

Správne konanie v tomto prípade bolo jasné. Je úplne zbytočné tesne pred tým, než opustíte diaľnicu predbiehať iné vozidlá. Žiaden čas neušetríte, iba ohrozíte seba, iných a plynulosť premávky. Vodička mala namiesto tohto riskantného manévra spomaliť na rýchlosť kamiónov a odbočiť hneď na začiatku odbočovacieho pruhu. Ak už sa rozhodla preletieť cez oba kamióny, mala aspoň spomaliť a počkať istý čas v pravom pruhu. Je možné, že by vzhľadom na kolónu áut už odbočiť nestihla a odbočenie v takej pozícii by nebolo bezpečné, ale aspoň by nestrávila dva mesiace v kóme so zlomenou chrbticou. A to mohla byť rada, že sa jej podarilo aspoň čiastočne vyhnúť kamiónu.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo