2014-08-25 16:20:34
Alfa Romeo Giulia a
Alfa Romeo Giulia a 6C
Zdroj: autoexpress.co.uk

Alfa Romeo 6C bude konkurent Jaguaru F-Type. Alfa Giulia zas BMW 3

Oživenie modelov Alfa Romeo sa začína poriadne priostrovať. Už budúci rok príde Giulia, o dva roky nové kupé 6C.

Fiat to s obnovou svojho klenotu myslí naozaj veľmi vážne. Po 4C príde väčšie kupé s neoficiálnym názvom 6C. Bude konkurovať takým menám ako Jaguar F-Type, či Porsche 911. Veľkú časť génov bude mať spoločnú s pripravovaným Maserati Alfieri.

Okrem platformy aj benzínový bi-turbo motor 3,0 V6, ktorý výkonom prekoná magickú číslovku 500 (koní). Zatiaľ čo Alfieri sa objaví v showroomoch už o dva roky, o rok neskôr by sme sa mohli dočkať výkonnejšieho brata modelu 4C. Medzitým sa milovníci modelov z vyššou svetlou výškou majú dočkať aj SUV od Alfa Romeo, to by malo prísť v roku 2016, prípadne 2017.

6C bude mať motor vpredu, pričom sa všetok výkon bude prenášať na zadné kolesá. Alfa údajne plánuje výrobu vozidiel tohto typu opäť obmedziť, či už celkovo alebo ročne. Je teda viac ako pravdepodobné, že sa na tento model bude čakať v dlhých poradovníkoch.

Dlhoočakávaná a dlhoodkladaná Giulia sa na jeden z európskych autosalónov priženie už budúci rok, prípadne začiatkom roka 2016. Pokúsi sa rozčeriť stojaté vody v segmente D a ukradnúť zákazníkov nielen BMW 3, ale aj takému Mercedesu C a ďalším.

Zdroj: autoexpress.co.uk

Ani zďaleka im však nebude konkurovať ich konzervatívnymi zbraňami. Cieľom je vytvoriť živelnú výborne ovládateľnú luxusnú alternatívu k šedi segmentu, pričom sa chce Alfa pobrať presne opačnou cestou akou sa vydávajú súčasné automobilky. Z koncepcie všetko vpredu chce motor vpredu a pohon vzadu aj pre vozidlá, ktoré si vieme pokojne predstaviť ako predokolky (aj keď nechceme).

Ešte pred uvedením Giulie vieme, že sa chystá aj výkonná verzia so štvorlístkom v znaku (niektorí vravia o verzii GTA). Giulia Quadrifoglio verde by mohla mať opäť trojlitrový šesťvalec do V s otrošku nižším výkonom ako 6C (kulminujúci okolo 500 koní). Cieľom tohto modelu má byť zas superzviera M3.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoexpress.co.uk

Komentáre k článku


Stream naživo