2014-04-26 12:05:00
Steve Wozniak a jeho
Steve Wozniak a jeho nová Tesla X
Zdroj: twitter, steve wozniak

Prvá Tesla X prišla zákazníkovi! Získal ju zakladateľ Applu Steve Wozniak!

Je to tak. Veď to vidíte na obrázku. Čo na tom, že prvé Tesly X vyjdú zo závodu o viac než pol roka?

Steve Wozniak s tým problém nemá, veď spolu so Stevom Jobsom a Ronaldom Waynom založil jednu z najvýznamnejších počítačových firiem – Apple. Navyše sa už dlho šepká o spojení Applu a Tesly. Tak prečo by Woz nemohol presvedčiť Eleona Muska, aby mu jednu Tesličku X vyrobil skôr než ostatným?

Nuž, po takomto vysvetlení sa to zdá byť celé celkom logické. Aspoň my na Slovensku dobre vieme, že s protekciou sa dá úplne všetko. A kto má prachy, a Woz ich má, môže všetko. Viva la América!

Tu by sa správa mohla skončiť, keby to celé bola pravda. Steve Wozniak alias Woz si svoj nový woz nekúpil. Iba si tak trošku vystrelil zo svojich nasledovateľov – followerov na Tweetri a tým pádom si vystrelil z celého sveta.

Svetlo do tohto príbehu vniesol editor technického časopisu The Street Chris Ciaccia, ktorý po anglicky vyštebotal toto: „Aj keď @stevewoz twítol obrázok seba samého s Modelom X, nie je to jeho nové auto. Je to iba fotka s maketou na nabíjacej stanici.“

Znamená to jediné, pri Tesle Model X sa môže odfotiť ktokoľvek, stačí sa k nej postaviť a urobiť fotku. Rozdiel je v tom, že si takto vystrelil Steve Wozniak, ktorého správy nasledujú milióny ľudí. Jeho followeri mu okamžite gratulovali a svet za pár minút zaplavila správa o tom, že prvá Tesla X už má svojho prvého majiteľa.

Niekoho by takýto vtipček možno vytočil, ale keď ste o Wozovi už niečo počuli a keď sa na tohto žoviálneho pána pozriete, hneď mu odpustíte. Skrátka si z nás vystrelil a celý svet mu na to naletel. Ten sa musel dobre dlho uchechtávať! :)

Takže, na prvého s prvou... zákazníka s Teslou X si ešte budeme musieť počkať. Možno to nakoniec predsa bude Woz, ale to teraz nezistíme. Môžeme si však pripomenúť prečo je okolo Modelu X toľko huriavku. Bude to totiž prvé SUV, či skôr CUV iba na elektrickú energiu vyrábané a kupované masovo. Bude mať pohon 4x4, z nuly na 100 km/h sa dostane za menej než 5 sekúnd a tak ako Model S aj X bude mať k dispozícii batériovú sadu s „objemom“ 60 alebo 85 kW.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo