2014-04-25 08:52:26
Hyundai ix25 - zatiaľ
Hyundai ix25 - zatiaľ ako koncept, predávať sa má začať v Číne od jesene.
Zdroj: indianautosblog.com, autoblog.com

Nový crsossover Hyundai ix25 má svoju premiéru na autosalóne v Pekingu

Hyundai Motor predstavila štúdiu modelu ix25 - malého SUV vyhradeného pre čínsky trh

Na medzinárodnom autosalóne v Pekingu (2014 Beijing International Automotive Exhibition) uviedla spoločnosť Hyundai Motor Company koncept budúceho sériového modelu. Malé SUV, ktoré je ďalším strategickým pilierom Hyundai Motor na najväčšom automobilovom trhu sveta, sa začne predávať výlučne v Číne v druhej polovici tohto roka. Fotografie priniesol portál indianautosblog.com.

Štúdia ix25 prezentuje vzhľad založený na evolúcii filozofie dizajnu značky Hyundai, označovanej ako Fluidic Sculpture 2.0. Poháňaná je benzínovým štvorvalcom s objemom 2,0 litra z konštrukčného radu Nu. Má dĺžku 4270 mm, šírku 1780 mm výšku 1630 mm a rázvor 2 590 mm.

Hyundai ix25 má osloviť predovšetkým mladú generáciu, ktorá hľadá súčasne štýl a praktické vlastnosti. Písmeno „i“ v označení ix25 reprezentuje významy „inšpirujúce, inteligentné a inovatívne.“Po uvedení nového modelu na trh v druhom polroku 2014 Hyundai Motor skompletizuje svoju ponuku modelov SUV pre čínsky trh, tvorenú modelmi ix25, ix35, Santa Fe a Grand Santa Fe. Chce si tým zabezpečiť vedúcu pozíciu na rýchlo rastúcom trhu SUV v krajine.

Zdroj: indianautosblog.com, autoblog.com

Hyundai Motor sa vďaka kontinuálnym inováciám za uplynulých 11 rokov rozrástol na popredného automobilového výrobcu v Číne. „Stojíme pred úlohou prepracovať sa do pozície najobľúbenejšej značky čínskych zákazníkov za pomoci modelov ako je SUV ix25, strategicky vyvinutého špeciálne pre Čínu a novej limuzíny Genesis,” vyjadril sa Kee Choi, prezident Hyundai Motor.

Okrem týchto dvoch nových modelov Hyundai Motor v Pekingu vystavuje celkovo 18 vozidiel, vrátane súťažného špeciálu i20 WRC, modelov Mistra, Langdong, ix35, Santa Fe, Equus a Sonata Hybrid, ako aj svoje nové technológie - napríklad systém infotainmentu budúcej generácie.

V osobitnej expozícii spoločnosť Hyundai Motor vystavuje svoje úžitkové vozidlá.

Zdroj: indianautosblog.com, autoblog.com
Zdroj: indianautosblog.com, autoblog.com

A ešte na záver pár slov k predstavenému koncepti ix25. Hoci sa predstavitelia Hyundai dušujú, že je to auto iba pre Čínu... v dnešnom globalizovanom svete by sme sa vôbec nečudovali, keby sa aj toto auto objavilo o nejaký čas v Európe. Svojich zákazníkov by si určite našlo aj v stále rastúcej konkurencii rozvíjajúceho sa segmentu malých SUV. Všetky fotografie si môžete pozrieť tu: indianautosblog.com

Jozef Vydra
ZDROJ: Hyundai, autoblog.com, indianautosblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo