2014-04-08 17:33:43
Mercedes-Benz triedy S
Ilustračné foto
Zdroj: Mercedes, Jozef Vydra

Rozdiel medzi Bratislavou a zvyškom Slovenska je obrovský! Vidieť to na autách

Nielen na nových, ale aj na starých zošrotovaných autách. To čo sa v Bratislave šrotuje, na severe sa opravuje a vracia na cesty.

Rozdiely medzi časťami Slovenska sú obrovské, to vieme. Najnovšie a najlepšie autá sa pohybujú po Bratislave, no aj v hlavnom meste sa nájdu staré črepy. Ďalej na východ je ich však omnoho viac. Na druhú stranu aj na severe, či na východe Slovenska sa nájde množstvo drahých a luxusných áut.

Presné štatistiky toho, kde sú najluxusnejšie autá nie sú známe. Pravda, je ťažké určiť ktorý región Slovenska je najbohatší, keďže veľká časť áut slúži na inom mieste, než sú registrované. Rozdiely medzi automobilmi tak celkom dobre dokumentuje to, čo sa v jednotlivých regiónoch posiela do šrotu.

V Žilinskom kraji tvoria stále podľa informácií najväčšieho regionálneho spracovateľa autovrakov až približne polovicu zošrotovaných áut dosluhujúce staršie škodovky.

"V Bratislave nie je zriedkavosťou definitívne vyradenie poškodeného sotva desať- až pätnásťročného auta, u nás na severozápadnom Slovensku sa takéto vozidlá bežne opravujú a vracajú do cestnej prevádzky," uviedla generálna riaditeľka spoločnosti ŽOS EKO, s. r. o., Vrútky Jana Antošová.

Zdroj: TASR

Zároveň spresnila, že vlani ekologicky spracovali 707 a za deväť rokov autorizovanej činnosti 10.208 opotrebovaných osobných a nákladných áut. "Nie je bez zaujímavosti, že aj v minulom roku prevládali medzi vyradenými autami staré škodovky a ďalšie časté značky ešte z čias socializmu," pokračovala Antošová.

JH
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo