2013-12-28 05:55:00
Nissan GT-R na zjazdovke
Nissan GT-R dokázalo jazdiť hore kopcom na zjazdovke Kåbdalis v severnom Švédsku.

Chystáte sa na zjazdovky? Nissan GT-R to „zmákne“ ľavou zadnou

Presnejšie všetkými štyrmi. Kto by to do neho povedal, ale rozumie si aj so zasneženými kopcami.

Je to totiž veľmi univerzálne auto. Môžete jazdiť dookola na trati tak rýchlo, ako sa vám páči a keď treba, môžete v ňom vziať deti do školy.  No nech by ste Nissan GT-R nazvali akokoľvek, nikdy ho nepomenujete presne a vždy to bude málo. O tom, že dokáže jazdiť aj mimo okruhu či okresiek presviedča video skupiny nadšencov motorov Team Ice Ricers zo Švédska.

Videí, na ktorých sa Nissan GT-R preháňa po okruhu, či okresných cestách je plný internet. Pravdepodobne aj preto prišla švédska skupina Team Ice Ricers s nápadom, ktorý zatiaľ nemá obdobu. Po dôkladnom tréningu na ľadových plochách a zmrznutách cestách prešli k disciplíne, v ktorej nejde ani tak o rýchlosť, ale o výšku.

Presnejšie o výšku, do akej dokáže Godzilla vystúpať po upravenej zjazdovke Kåbdalis v severnom Švédsku. Švédski nadšenci nezverejnili, či konkrétne auto malo okrem kvalitného zimného obutia aj nejaké špeciálne úpravy. Pravdepodobne však nejaké rozsiahlejšie úpravy neboli potrebné.

Už základné parametre sú dych berúce: preplňovaný twin turbo vidlicový šesťvalec s objemom 3,8 litra, výkon viac ako 404 kW (550 k), ktorý sa líši kus od kusa, lebo motory sú skladané ručne, zrýchlenie na stovku pod 3 sekundy a elektronicky riadený pohon všetkých kolies. Impozantné video však dokazuje, že sa zámer tvorcov vydaril, keď auto cestou do kopca zanechalo za sebou snežné skútre, ktoré sú na takúto jazdu stavané.

Bude ďalšie pokračovanie...?

Vyzerá to tak, že áno, lebo to ešte nie je všetko, čo Nissan dokáže! O viac ako rok sa totiž dočkáme oveľa silnejšej verzie GT-R Nismo s výkonom okolo 441 kW (600 k) a s predpokladaným zrýchlením z 0–100 km/h za 2 sekundy. Ani to však nemá byť absolútne top výkon. Maskované GT-R nakrútil pri svojej jazde filmový producent Fredrik Jonsson z Redhouse Media v spolupráci s Clash Production, ktorí majú neskôr v úmysle vydať ďalší klip o driftovaní na snehu s ešte silnejším modelom s výkonom do 746 kW (1000k). Už teraz sa tešíme na tú pozemskú stíhačku. Zatiaľ si môžete vychutnať video, ako sa GT-R rútilo hore kopcom. Veru, je to rýchla náhrada lyžiarskeho vleku...

Jozef Vydra
ZDROJ: Carbuzz

Komentáre k článku


Stream naživo