2013-11-13 04:15:00
Nissan GT-R proti Nissanu
Nissan GT-R proti Nissanu GT-R

VIDEO: Nissan GT-R a jeho 1550 koní proti Nissanu GT-R s 1770 koňmi. Kto vyhrá?

Súboj medzi dvoma ultra vytunenými Nissanmi GT-R na jednu míľu. Máte svojho favorita?

Nissan GT-R je skvelé auto. Už len pohľad naň s vedomím čo skrýva Pod kapotou je úžasný. V sobotu ma jeden predbiehal na diaľnici...To bola sila! Iba na moment som si chcel predĺžiť radosť a vidieť ho dlhšie než päť sekúnd a už som mal na tachometri neuverejniteľnú rýchlosť. A ani to mi nepomohlo. Bol fuč tak rýchlo...

Je to dokonalý stroj, s dokonalým motorom, prevodovkou... ach... Skrátka sen. Veď jeho motor môžu a vedia postaviť iba štyria ľudia na svete! Aj keď piaty je už vo výcviku. Bežná verzia má výkon 404 kW (550 k) a krútiaci moment 620 Nm. Z nuly na sto sa dostane za 2,8 sekundy a to je dosť na to, aby poľahky zvíťazil nad väčšinou konkurencie. Ibaže niekomu je aj tých 550 koní málo.

Proti sebe sa postavili GT-R Alpha 12+ od spoločnosti AMS Performance a GT-R R1K-X Goliath (Goliáš) od spoločnosti Switzer. Prvý menovaný, v modrom drese má výkon 1550 koní, druhý menovaný v šedom prevedení má pod kapotou 1700 vytočených koníkov.

Kto nakoniec vyhral vám neprezradím, presvedčte sa o tom sami vo videu. Na ilustráciu vám však ukážem pár údajov, ktoré z tohto preteku vyplynuli. Obe autá dokázali v oboch jazdách prejsť jednu míľu, teda 1,609 km za menej než 23 sekúnd. Rýchlosť pri prejazde cieľom sa pri jednom z vozidiel vyšplhala na magickú hranicu 400 km/h.

Mimochodom na tej istej dráhe a u toho istého poriadateľa sa pred pár mesiacmi podarilo štýlovej slečne s kabelkou podobné GT-Rko rozmlátiť... A tiež sa jej podarilo z totálne rozbitého auta vystúpiť s kabelkou a bundičkou bez škrabanca a navyše s istou noblesou...

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo