2013-12-04 14:00:31
Eskil Ronningsbakken a jeho
Eskil Ronningsbakken a jeho zjazd.

Zjazd horských serpentín, aký ste ešte nevideli: Na bicykli pospiatky 80 km/h!

Eskil Rønningsbakken je Nór, ktorý sa preslávil všemožnými krkolomnými kúskami. Tento je jeden z najbláznivejších.

Ísť dolu kopcom v horách, cez serpentíny, pár centimetrov od priepasti a dlhého pádu... To je zážitok aj v aute. Na bicykli ešte väčší. Keď je navyše cesta mokrá, je to doslova bláznovstvo. No ako potom nazvať tento pokus?

Mokrá cesta, šialené serpentíny, bicykel, žiadne istenie a jazda pospiatky. Je to ešte bláznovstvo? Eskil Rønningsbakken je artista, ktorý svojimi kúskami hravo strčí do vrecka tých najšikovnejších cirkusantov. Pri balansovaní medzi životom a smrťou, na lane nad priekopou, nepoužíva žiadne istenie, žiadne triky, žiadne ochranné siete ani iné bezpečnostné prvky.

Hľadá rovnováhu, a to nielen fyzickú, ale i duševnú. Radí ľuďom po celom svete ako túto rovnováhu nájsť. Šokuje všetkých, ktorí majú dosť odvahy pozerať sa na to čo dokáže a ako sa ani náhodou nebojí zranenia, či smrti.

Tento krát si posvietil na jednu z najúžasnejších horských ciest plnú serpentín s názvom Trollstigen, čo v preklade znamená Cesta trollov.  Názov, ktorý v sebe nesie túto čarovnú bytosť nie je ani zďaleka podstatou čara cesty č. 63. Cesta sa krúti okolo vodopádu dlhého 320 metrov, prevýšenie cesty je 850 metrov na zhruba štyroch kilometroch.

Eskil si povedal, že túto cestu zdolali už mnohí, no ešte ani jeden nesedel na riadidlách bicykla, nešiel pospiatky, a to všetko vyhýbajúc sa okoloidúcim autám.

Navyše pri rýchlosti miestami dosahujúcej 80 km/h. A to je rýchlosť, ktorá by za daných podmienok bola nebezpečná aj v aute, nehovoriac na bicykli. Vychutnajte si jeho šialenstvo, pardón, jeho umenie. A nechajte sa prekvapiť záverom ;).
Skúsili by ste to? My určite áno. Ale radšej v nejakom krásnom a výkonnom super športe...

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo