2013-11-20 15:21:46
Motorka vzbĺkla
Motorka vzbĺkla

Brutálna nehoda v Číne. Kamión prešiel motorkárku. Tá začala horieť!

Neuveriteľné ignorantstvo preukázal vodič nákladného vozidla v Číne. V zákrute nedal priestor motorkárke. Skončila pod zadnými kolesami.

Mnohí vodiči predbiehajú mopedy, motorky, ale i cyklistov veľmi tesne. Akoby ich ani nepovažovali za účastníkov cestnej premávky! Vodič v Číne si však v tesnom obiehaní jednostopového vozidla môže nasadiť na hlavu korunku. Obchádzal motorkárku tak tesne, až ju zachytil a prešiel.

Keby zostalo pri tom, bolo by to síce hrozné, ale patrilo by to k bežnému cestnému „folklóru.“ Kamión však moped zachytil tak nešťastne, že roztrhol nádrž a benzín v nej následne vzbĺkol. Najviac si to odniesla motorkárka, ktorej začali horieť šaty a nebyť pomoci svedkov a vodiča kamióna, jej zranenia by boli omnoho vážnejšie. Aj napriek desivým záberom nemala motorkárka vážnejšiu ujmu, a síce ju odviezli do nemocnice s pomliaždeninami a popáleninami, nie je v ohrození života.

Z videa nie je možné zistiť čo incidentu predchádzalo. Vidieť len motorkárku, ktorú akoby si vodič kamiónu nevšimol a prešiel. Najpravdepodobnejšie je, že aj žena na mopede, aj vodič nákladného auta odbočovali doprava, no nejako si jeden druhého nevšímali. Motorkárka bola rýchlejšia než očakával vodič nákladného automobilu, a tak jej neposkytol dostatok priestoru.

Na internete sa hneď objavili pochybnosti o kvalite a bezpečnosti daného mopedu (čínsky šunt?). Otázka znie, či by vzbĺkol aj moped dostupný u nás. Žena na mopede sa tiež o vlastnú bezpečnosť nestarala a na zázname nevidno, že by mala helmu. Ak si myslíte, že ju stratila pri nehode, dajte nám vedieť. Tak či onak, motorkárka môže byť rada, že prežila. Stret so zadným kolesom auta, či kamiónu je pre cyklistu a motorkára obvykle smrteľne nebezpečný.

jh
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo