2013-11-19 10:54:08
Maťo Homola na Autoshow
Maťo Homola na Autoshow Slovakia Ring 2014
Zdroj: homolamotorsport.sk

VIDEO: Rýchlokurz „východniarčiny,“ alebo ako pretekajú dvaja Maťovia v rely

Maťo Homola a Martin Trenkler si vyskúšali jazdu na rely. Že aj počas rýchlostnej skúšky môže byť v aute zábava vám dokážu v palubnom videu

Maťo Homola sa minulý týždeň prvý krát zúčastnil pretekov rely. Bolo to na Slovakia Ringu a počas rýchlostných skúšok mu robili spoločnosť kamaráti a reklamní partneri. Ako prvý si k Maťovi sadol (pre zmenu) Martin Trenkler fotograf Formule 1. Trenkler, rodený Trebišovčan má s východniarskym nárečím takpovediac dlhoročné skúsenosti, a tak sa počas jazdy v súťažnom aute rozhodol odľahčiť „napätú“ atmosféru komentármi vo „východniarčine.“ Že mu to ide a že to ide aj Maťovi Homolovi sa môžete presvedčiť v priloženom onboard videu.

Mimochodom, nezabúdajte, že v priebehu dňa vyhlásime výsledky súťaže o kalendár F1 Martina Trenklera GrandPrix 2014!

Ale späť k rely. Maťovi Homolovi ide hlavne pretekanie... A omnoho, omnoho lepšie ako slovenské nárečia. Maťo sa po úspešnej sezóne rozhodol zúčastniť v exhibičných pretekoch rely. No nebola to len tak hocaká účasť. Slovné spojenie „hlavné je zúčastniť sa“ Maťo totiž nemá v slovníku. Svoju (najobsadenejšiu) triedu 9 vyhral! Celkovo sa umiestnil na 22 mieste v konkurencii 60-tich pretekárov.

Na rýchlostných skúškach osedlal Hondu Civic 1,6 VTi, ktorú si striedal s jej oficiálnym jazdcom Jánom Kundlákom súťažiacim za tím Innovia Racing. Maťo bol so svojou účasťou spokojný a takto sa o svojich prvých rely pretekoch vyjadril po ich skončení: „Vo všetkých rýchlostných skúškach som sa snažil tlačiť na pílu, keďže som si trať musel zapamätať veľmi dobre. Na rozdiel od súperov som totiž nemal ozajstného spolujazdca, ktorý by mi diktoval trať, ale som vozil reklamných partnerov a išiel som tzv. „na oči". Všetko vyšlo perfektne aj na poslednej skúške, kde som išiel podľa môjho pocitu veľmi rýchlo a táto rýchla jazda po blate ma veľmi bavila. Bol to taký kontrast s mojou celou tohtoročnou, „okruhárskou" sezónou, kde som musel jazdiť stále čisto", usmieval sa po súťaži Maťo Homola.

Môžete si byť istí, že sa po rely s Maťom a Martinom budete usmievať aj vy. Okrem toho, že je video zábavné, je aj napínavé. Schválne, vyskúšajte si svoje reakcie na navigačné pokyny, nie je to nič ľahké!

PS: Z technických príčin sa oznámenie výsledkov súťaže o kalendár Grand Prix 2014 odkladá na zajtra. Martin Trenkler to dnes nestihne. Takže zajtra :)

jh
ZDROJ: homolamotorsport.sk

Komentáre k článku


Stream naživo