2013-11-12 12:11:55
SMS a telefonovanie počas
SMS a telefonovanie počas jazdy je začiatkom konca - nechajte si to na inokedy!

Používate smartfón počas jazdy? Tak sa pozrite, ako dopadnete za volantom!

Zákon to síce zakazuje, ale väčšina vodičov aj tak používa mobil aj počas šoférovania. Kto si uvedomuje následky?

Pokuta za používanie mobilu je iba malou satisfakciou za to, čo sa môže naozaj stať, keď používate svoj smartfón počas jazdy viac, ako sa sústredíte na jazdu. Vtedy totiž strácate prehľad o dianí na ceste a... ale načo vám to rozprávať?

Málo ľudí premýšľa vopred o následkoch, ktoré si nevedia (alebo nechcú?) domyslieť. Pozrite si video, ktoré pripravil pre svoju kampaň srbský mobilný operátor.

V krátkom videu vidno, ako vyspelé mobily ovplyvňujú vodiča počas jazdy a k čomu môže v krajnom prípade na ceste prísť.

Všimnite si, že nejde iba o telefonovanie, ktoré aj keď ho s pomocou hands free sady viete zvládnuť, výrazne odpútava od šoférovania. Najmä textové správy, ale tiež komunikácia na sociálnych sieťach môžu mať za následok, že je vodič viac zaneprázdnený nimi, ako sústredením sa na šoférovanie auta. A to môže znamenať, že sa posádka takto „pripojeného“ vodiča navždy „odstrihne“ od života, alebo sa nevráti v poriadku domov. Chcete dopadnúť tak aj vy? Video sa končí dobrou radou: Keď sa vezieš, "zaparkuj" telefón... A to prosím radí mobilný operátor, ktorému by malo ísť o to, aby ľudia telefonovali a využívali dátové pripojenie čo najviac. No čo, kde dnes necháte telefón počas jazdy?

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo