2013-09-15 14:36:06
Joe Sylvester prekonal na
Joe Sylvester prekonal na Bad Habit Monster Truck svetový rekord v skoku - 72,39 m.

Američania potrebujú mať k životu všetko veľké – autá, aj rekordy

Prinášame jeden z ich. Správa o ňom je tak veľmi americká, že viac už ani nemôže byť...

Iba ak by bola zabalená vo veľkom hamburgeri s veľkou colou... Američania zbožňujú množstvo vecí. Ale veľmi vysoko v rebríčku ich záujmov sú preteky monster truckov. Veľkých (škaredých) áut, na ktorých vynikajú ich obrovitánske kolesá a rev supervýkonných motorov. Okrem pretekov v šprinte, presnejšie vyraďovacích pretekov v zrýchlení, keď monster trucky jazdia cez karosérie vyradených áut, patria k top záujmu ešte skoky s týmito monštrami na kolesách.

Pred pár dňami skočil pri príležitosti tohtoročného podujatia Cornfield 500 jazdec Joe Sylvester nový svetový rekord so svojim truckem s príhodným menom „Bad Habit“.

Američan má už na svojom konte rekord spred troch rokov. Vtedy na svojom trucku Escalade s výkonom 1030 kW (1400 k) skočil na vzdialenosť 63,3 metra. Pár dní predtým pri pokuse síce rozmlátil svoje auto, keď dopadol na „čumák“. Niekoľko mechanikov opravovalo auto pár dní 17 hodín denne, aby ho dali do poriadku. Podarilo sa a svetový rekord bol na svete...

Lenže odvtedy už ho pokorili viacerí. Preto chcel Joe, Američan ako z učebnice, späť „svoj“ rekord. Predstavte si, ako sa rozbieha, reve motor auta a už letí vzduchom vo svojom trucku s hmotnosťou 4 626 kilogramov... Ako dopadne? A pokorí rekord, získa ho späť? Joe sa vrátil na scénu práve teraz, neuveriteľným skokom dlhým 72,39 metra.

Pre úplnosť dodajme, že jeho truck Bad Habit, ktorý pre zmenu je postavený na báze modelu Dodge Ram, mal nájazdovú rýchlosť na rampe 137 km/h. Je to iba o 1,6 km/h pomalšie, ako je súčasný  rýchlostný rekord monster trucku... No, čo k tomu dodať? Radšej nič a pozerajte sa, ako sa to celé skončilo...

P.S. Pristátie sa ani teraz nezaobišlo celkom bez poškodenia – „odišla“ predná náprava, ale na výsledok to nemalo žiadny vplyv.

Komentáre k článku


Stream naživo