2013-01-09 06:26:08
Panda pripravená na zimu
Mierne prerastená Panda teraz zdolá aj poriadne prekážky.
Zdroj: Fiat

Panda pripravená na zimu

Fiat pripravil nekonvenčnú reklamu na novú Pandu 4x4. Pre niekoho prekvapujúco získala malá Panda 4x4 prestížny titul SUV roka 2012. A celkom oprávnene - je ako kamzík, vyšplhá sa aj tam, kde ostatné modely SUV už dávno končia s dychom.

Je to veľká česť pre malé auto, ale je to naozaj tak: porota renomovaného britského automobilového časopisu "Top Gear" pasovala Fiat Panda 4x4 za "SUV roka 2012". Porota zložená z novinárov dala prednosť tomuto modelu pred oveľa drahšou konkurenciou a najmä chválila jazdu, pohodlie a prejazdnosť vozidla. Osobitný dôraz kládli na síce "mrňavý", ale vzhľadom na hmotnosť auta dostatočný, iba 0,9-litrový dvojvalcový motor turbo TwinAir.

Zoberme to z druhej strany: v skutočnosti je Panda 4x4 malé auto značky Fiat, ktoré sa pohybuje pomerne dobre aj mimo ciest. Keď sa však verzia s pohonom všetkých kolies skombinuje s podvozkom koncernového súrodenca Jeep a namontujú sa naň nadrozmerné traktorové kolesá s priemerom 1,5 metra, prichádza čistá zábava, hlavne v zime. Panda takto vyrástla do výšky na 3,9 metra, je široká 2,5 metra a na dĺžku má 3,8 metra. Z maličkého all-roadu sa tak stal (takmer) čistokrvný Monster Truck. Vlastne monsterko truckerko... A ako jazdí? Pozrite sa:

Pozdáva sa vám, ale nestačilo? Pre "monsterchtivých" máme ešte pár záberov, tentoraz len obraz, bez zvuku:

Jozef Vydra
ZDROJ: Top Gear

Komentáre k článku


Stream naživo