2013-05-11 05:00:00
Jenson Button jazdil na
Jenson Button za volantom staručkého modelu Lada - to teda nebýva všedný pohľad.

Jenson Button vyskúšal starú Ladu, hneď si chcel jednu kúpiť!

Viete si predstaviť, že pred supermarketom zastaví Lada a spoza volantu vystúpi majster sveta z roku 2009?

Na prvú časť otázky síce neviem, či sa dá odpovedať kladne. Netuším totiž, ako chodí nakupovať Jenson Button. Možno tak, ako bežní smrteľníci. Ale vidieť ho vystupovať z Lady nie je žiadne pomätenie zmyslov. Vážne sa mu to stalo! Hoci vidieť špičkového pilota F1, ktorý má aj v súkromí záľubu v najlepších športiakoch, za volantom desiatky rokov starého auta z východného bloku nie je celkom bežné. Čo nebolo, môže byť... Možno bude jednu mať vo svojej zbierke.

Jazda v Lade pre sponzora

Jenson Button, jedna zo stálic seriálu Formule 1, je dobre známou postavou. Nielen pre svoje schopnosti pilota F1, ale aj pre záľubu v rýchlych autách, ktoré vlastní. Pred časom v jeho garáži parkoval napríklad aj Bugatti Veyron. Nuž a takého človeka by ste asi nečakali za volantom celkom obyčajného auta, aké ste niekedy možno mali aj vy. A predsa... stalo sa, pritom v tom aute nebol omylom. V rámci sponzorských povinností sa nedávno zúčastnil na promo akcii Vodafonu v Drive campe na maďarskom Hungaroringu. Vystriedal rôzne autá, hlavne značky Mercedes. Na záver ho usporiadatelia nahovorili na niečo netradičné. V snahe ukázať, že bezpečnosť jazdy závisí v prvom rade od vodiča, posadili britského jazdca do Lady 2103 zo sedemdesiatych rokov minulého storočia, známej aj pod označením 1500. Zábery z celej akcie si môžete pozrieť:

Vodič je pán

Jenson naozaj dokázal, že vodič je ten, ktorý rozhoduje, či bude jazda dobrá, alebo zlá. V Lade sa cítil pomerne dobre, aj keď auto označil za „pomerne veľmi zvláštne“. Pochvaľoval si hlavne fungovanie ručnej brzdy, no prekvapil všetkých prítomných, keď sa opýtal, či si také auto môže niekde kúpiť...

Ak by chcel novú, tak žiaľ už nie, AvtoVAZ definitívne ukončil výrobu tohto druhu v podobe modelu 2017 približne pred rokom. No ak by sa poobzeral po niektorých autobazároch v Maďarsku, alebo aj u nás, možno by ešte nejaký použiteľný kúsok našiel. Možno za cenu puklice na Veyron by mal celé auto. Len ma trápi jedna otázka: kam by s tým autom chodil do servisu?

 

Ferrari priletelo vrtuľníkom

Promo akcie a rôzne sponzorské aktivity bývajú niekedy veľmi netradičné a zaujímavé. Potvrdilo sa to aj pred Veľkou cenou Španielska pretekov formuly jeden. Začiatok európskej časti šampionátu pripomenula veľmi zvláštnym počinom aj Scuderia Ferrari. Jej hlavný sponzor, španielska Banka Santander, priviezla tohtoročný monopost do Barcelony trocha netradične - v závese pod vrtuľníkom. Ponad more, do prístavu na mólo, odkiaľ sa monopost vybral už "po svojich" ďalej... ale na okruh Catalunya ho určite odviezli.

 

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo