2013-05-04 04:00:00
Vozidlo NASCAR Toyota Camry
Vozidlo NASCAR Toyota Camry V8, ktoré šoféruje Kyle Busch - štartovné číslo 54.
Zdroj: Monster

Valentino Rossi si prvýkrát vyskúšal poriadne rýchle auto série NASCAR

Valentino Rossi a Kyle Busch sa stretli na okruhu, kde Valentino popreháňal Toyotu Camry V 8.

Globálne ikony motoršportu Valentino Rossi a Kyle Busch si spravili spoločnú púť na pretekársky okruh Charlotte Motor Speedway v Severnej Carolíne, aby naplnili svoj osobný sen taký úžasný, ako je sama história športu NASCAR.

Motocyklového šampióna Vallentina Rossiho netreba hlavne v Európe priveľmi predstavovať. Charizmatický Talian jazdiaci s prezývkou The Doctor, ukázal už niekoľkokrát svoj talent nielen v jednej stope. Istý čas sa dokonca uvažovalo o jeho angažovaní v jednom z tímov F1. Absolvoval dokonca aj testy so starším monopostom Ferrari, no nakoniec sa vrátil k svojej láske – motocyklom.

Kyle Busch, alebo ako ho prezývajú Rowdy, je zasa známou postavou na americkej pôde. Patrí k najrýchlejším jazdcom série pretekov NASCAR. Svoje vozidlo Toyota Camry s vidlicovým osemvalcovým motorom s výkonom vyše 478 kW (viac ako 650 koní) dal k dispozícii na vyskúšanie práve pre Valentina Rossiho.

Zdroj: Monster

Je zaujímavé, ako hodnotil Valentino svoje účinkovanie za volantom tohto auta ešte skôr, ako sa doň posadil. Povedal, že nevie, čo od toho môže očakávať, lebo nikdy na takomto ovále nejazdil, len vie, že je to náramne rýchle. Skutočnosť predčila očakávania a to, čo sa stalo na ovále, vyvolalo otrasy v celom svete NASCAR a MotoGP. Valentino zajazdil kolo v takom čase, že by sa s ním podľa Kyla mohol dostať medzi najlepších 15 jazdcov celoštátneho amerického šampionátu.. Nuž, talent je talent.

Monster Energy využilo príležitosť na zdokumentovanie toho, ako sa to celé dalo dokopy z pohľadu oboch legiend. Pozrite sa, ako The Doctor a Rowdy ako jeho mentor pripravili prekvapenie pre mnohých, ktorí ani netušili, že Valnetino bude taký výrazne rýchly.  

 

A ešte jeden úsmevný dovetok na záver: viete čo urobí viac ako dvadsiatka rozbesnených vozidiel NASCAR, keď prejde okolo vás v plnej rýchlosti? Neviete? Tak sa dobre pozerajte:

 

Jozef Vydra
ZDROJ: Monster Beverage Corporation

Komentáre k článku


Stream naživo