2024-04-11 21:35:00
Mazda CX-80
Mazda CX-80
Zdroj: Mazda

Mazda CX-80 prichádza do Európy. Po dlhom čase tu bude Mazda s 3 radmi sedadiel

Po modeli Mazda CX-60 príde do Európy aj sľúbená Mazda CX-80.

V porovnaní s CX-60 bude dlhšia a ponúkne tak viac priestoru v kabíne aj preto, aby dokázala odviezť pasažierov v troch radoch sedadiel. Mazda CX-80 sa môže rozmermi a tak trochu aj dizajnom ponášať na model CX-8, ktorý ste v EÚ nekúpili, no v USA bola dostupná a to vo verziách so šiestimi i 7 sedadlami.

CX-80 síce bude plniť úlohu ako CX-8, stáť bude na novej platforme pre veľké autá a konštrukčne bližšie bude k CX-60. To znamená veľké motory, pohon primárne zadnej nápravy a motor uložený vpredu pozdĺžne. Podobný model existuje aj v USA a volá sa CX-90. Tiež má tri rady sedadiel, avšak ide o väčší model s väčšími rozmermi.

S dĺžkou takmer päť metrov a s rázvorom viac ako tri metre je nový model CX-80 dlhší, vyšší a s výrazne dlhším rázvorom ako už teraz populárna Mazda CX-60. S dvomi sedadlami v treťom rade sklopnými do úplnej roviny bude Mazda CX-80 dostupná na výber v troch konfiguráciách druhého radu sedadiel, vrátane možnosti s dvomi oddelenými kapitánskymi sedadlami skombinovanými so stredovou konzolou. Viac zistíme pri premiére vozidla. Tá je ohlásená na 18. apríla.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mazda

Komentáre k článku


Stream naživo