2024-04-04 13:59:00
Nový Renault Captur
Nový Renault Captur
Zdroj: Nový Renault Captur

FOTO: Renault Captur po facelifte s novou tvárou. V kabíne nový Android

Renault Captur prešiel faceliftom označujúcim polovicu jeho životnej púte. Výrazne zmenil tvár.

Renault Captur dnes zažil oficiálne uvedenie fázy č. 2 súčasnej generácie na svetlo sveta. Facelift sa upriamil presne na to, čo má skryté v podstate samotného slova - na tvár. Žiaden Botox, kompletná zmena imidžu. Tvár sa väčšmi ponáša na najnovšie modely značky. Napríklad taký Scénic sa zdá byť inšpiráciou. Zadná časť sa veľmi nemenila, mierna je úprava svetlometov.

Motory? Má. Tak je dobre. Má aj základný trojvalec s výkonom 90 koní, aj LPG verziu toho istého motora a má aj dvojicu silnejších štvorvalcov s mild-hybridnou technikou. 160-tka je opäť len s EDC. No a ponuku uzatvára E-Tech hybrid s multimódovou prevodovkou a výkonom 145 koní.

Predná časť má nový nárazník, nové svetlomety, nový svetelný podpis. V kabíne sú dva displeje označené ako nové. Centrálny infotainment má byť ešte väčší a nový má byť aj digitálny prístrojový štít, ktorý dostal možnosť zobrazovania navigácie.

Infotainment je ako prvý v segmente B postavený na najnovšej verzii Android Automotive 12. Open R Link má teda nejaké tie nové funkcie, vynovený dizajn a integrácia smartfónov oboch softvérov - apple i android. a k tomu možnosť posťahovať cca 50 aplikácií priamo z obchodu podobne ako to viete vo svojom mobile.

Novinkou je aj trojstupňové usporiadanie dizajnu a výbav. Všetko začína na výbave Evolution, pokračuje výbavou Techno a končí na Esprit Alpine. Novinkou je možnosť auto vybaviť dvojfarebným lakovaním v 8 kombináciách farieb. Auto nedisponuje skutočnou kožou, ani chrómom, aby znížilo svoj dopad na životné prostredie.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo