2024-03-05 11:47:00
Land Rover Defender Cabrio
Land Rover Defender Cabrio
Zdroj: Heritage Customs

Land Rover Defender môže byť aj kabrioletom, upravili ho v Holandsku

V Holandsku sídli úpravca s názvom Heritage Customs.

Je to firma, má skúsenosti s prestavbami a vezie sa na vlne, ktorú už naštartovala kabrio prestavba Mercedesu triedy G na zvláštny trojdverový kabriolet, ktorý má vlastne dvere 4. Táto publicita viedla k brainstormingu a k vývoju ďalšieho kabrioletu na základe terénneho vozidla. Tentoraz ako darca poslúžil Land Rover Defender.

Land Rover, podobne ako Mercedes, zanevrel na kabriolety od týchto najterénnejších vozidiel odvodené a sústredí sa na uzavreté karosérie. To je celkom logické vzhľadom na náklady na vývoj a náklady na výrobu hraničných verzii, ktoré si aj tak málokto kedy kúpil. Boli však dotváračom imidžu a každý vie, že napríklad posledné kusy Mercedesu triedy G v tomto prevedení sa aktuálne predávajú za šialené sumy. A celkom šialené sú aj náklady na prestavbu.

Ak máte trojdverový Defender 90, je jedno s akým motorom, už máte základ zabezpečený. Práve najkratšia verzia prišla ako darca orgánov a priniesla základ konverzie. Konverzia spočíva v odstránení strechy a jej nahradení látkovou skladacou alternatívou. Lenže nie je všetko ružové a všetko úplne jednoduché. Kvôli dostatočnej tuhosti karosérie a bezpečnosti pri prevrátení musel úpravca Heritage Customs siahnuť po plnom ráme začínajúcom pri prednom skle. Tiahne sa ku stredovým stĺpikom karosérie a ochranné oblúky sú potiahnuté ešte do zadnej časti a opiera sa o ne samotná strecha keď je natiahnutá na vozidle.

Treba ale uznať, že ak je strecha naozaj natiahnutá a v zavretom stave, tak vyzerá adekvátne karosérii auta. Zadné sklo na boku, či skôr okienko, je predelené a vytvára tak odkaz do minulosti, kedy to bolo tiež tak. Úpravca siahol po čo najväčšom šokovaní ľudí a zvolil vozidlu žltú výraznú farbu doplnenú o masívne dvojfarebné lakované zliatinové disky. Celkovo ich narátate až 5, jeden je stále na kufrových dverách.

Úpravca sa pozrel aj na interiér a prečalúnil všetky sedadlá, pričom prešívanie je urobené žltou niťou ako pripomienkou exteriérovej farby. Diamantové prešívanie operadiel je už len milým bonusom a rovnako mýlim bonusom je zase použitie hliníkových obkladov so špeciálnym prevedením s 3D efektom. Teda takým, akým výrobca nedisponuje.

Ako máte postupovať ak takéto niečo chcete? Základom je vlastníctvo samotného automobilu. Na druhotnom trhu je práve týchto krátkych menej, tak možno budete musieť siahnuť po úplne novom. Odporúčame vybrať si adekvátny motor, do tohto asi ideálne benzínový radový 6-valec a následne ho poslať do Holandska. Celá prestavba trvá 3 mesiace a úpravca vám dokáže zmeniť farbu karosérie, disky, ale aj čalúnenie interiéru. Preto odporúčame zvoliť si hlavne bezpečnostnú a technologickú výbavu podľa potreby a tiež počet sedadiel podľa toho ako budete potrebovať. Po 3 mesiacoch a zaplatení 82 500 € máte hotovú transformáciu svojho vozidla. Budete mať Land Rover DeFender Valiance Convertible a zaručenú jedinečnosť!


AUTOR: © Zoznam/jm

Komentáre k článku


Stream naživo