2019-11-17 10:07:30
Renault Pro
Renault Pro
Zdroj: Ján Hargaš

Renault uviedol nový Master, Trafic aj Kango Z.E. Nové motory i výbava

Renault oficiálne uviedol svoje nové výrazne modernizované dodávky aj na slovenský trh.

Renault je jedným z najväčších predajcov dodávkových vozidiel v Európe. Prvenstvo mu do minulého roka patrilo celkovo 20 rokov. Minulý rok predal celosvetovo viac než 118-tisíc modelov Master, 97-tisíc modelov Trafic a viac než 152-tisíc kusov modelu Kangoo. Celosvetovo značka minulý rok predala takmer 620-tisíc úžitkových vozidiel. V Európe Renaultu patrí prvenstvo v oblasti predaja elektrických úžitkových vozidiel. Za minulý rok značka predala 8763 modelov Kangoo Z.E a na trhu jej patrí 46% podiel.

Inovácie modelov by mali zatraktívniť ponuku, no tiež reagovať na objektívne zmeny vrátane čoraz prísnejších noriem, i čoraz väčšieho tlaku na zníženie emisií spôsobovaných dopravou v centrách veľkých miest.

Zdroj: Renault

Najväčší z trojice Master ponúka naďalej obdivuhodné množstvo konfigurácií a prestavieb, pridáva nové motory, novú kabínu, nové zlepšováky pre lepší každodenný život s ním a pridáva tiež elektrickú verziu Master Z.E.

Trafic prichádza s inováciami ako vo verzii dodávky, tak vo verziách Furgon a Space Class. Tou najväčšou novinkou je nový objemnejší naftový agregát Podkapotou. Taktiež získava nové prvky výbavy a má rovnako aktualizovaný dizajn.

Posledný pán na holenie je najmenší z trojice – model Kangoo, ktorý na Slovensko prichádza aj vo svojej elektrifikovanej verzii Z.E.

Zdroj: Renault

Nový Renault Master sa na Slovensku začal predávať v septembri tohto roku. V Európe mu patrí 4. miesto medzi veľkými dodávkami a má 13,1% podiel na trhu. Master prichádza s novou maskou inšpirovanou osobnými modelmi značky s typickým C-čkovým svetelným podpisom. Nová je sivá farba, nová je mriežka chladiča s chrómovaním a vyššia je úroveň masky vozidla. Nová je palubná doska s nižším počtom úložných priestorov. Pritom majú najväčšiu kapacitu na trhu – 105 litrov. Znamená to, že sú väčšie a lepšie navrhnuté. Nový je aj volant, nová je hlavica radiacej páky a nové a odolnejšie sú aj sedadlá. Nový je multifunkčný „desiatový“ stolík Easy Life, obrazovka centrálneho displeja infotainmentu je lepšie integrovaná. Zákazníci môžu vyberať z dvoch informačných systémov s konektivitou Android auto i Apple CarPlay. K dispozícii je aj bezdrôtové nabíjanie a v nákladovom priestore nájdete madlo uľahčujúce nastupovanie.

Zaujímavé sú i asistenčné systémy vrátane Rear View Assist – nejde pritom o parkovaciu kameru, ale o kameru nahrádzajúcu stredové spätné zrkadlo – hodí sa obzvlášť pri skriňovej dodávke. Side Wind Assist pomáha pri bočnom nárazovom vetre ľahšie udržať auto v pruhu. Dostupné sú i predné parkovacie senzory a sledovanie mŕtveho uhla.

Zdroj: Renault

Nové verzie naftového štvorvalca s objemom 2,3 litra spĺňajú nové najprísnejšie emisné normy. Najvyšší výkon je 180 koní a krútiaci moment až 400 Nm. Všetky verzie sú tentoraz vybavené technológiou twin turbo. Master môže byť vybavený manuálnou 6-stupňovou alebo robotizovanou 6-stupňovou prevodovkou. Master si možno prispôsobiť pre konkrétne požiadavky zákazníka. Môže mať poháňanú prednú, zadnú alebo zadnú s pripojiteľnou prednou nápravou. Elektrická verzia Z.E disponuje batériami s maximálnou kapacitou 33 kWh a dojazdom 120 km. Ide o veľkú dodávku ideálnu na rozvoz v poslednom kilometri. Aj Z.E. možno upravovať. Klasický Furgon začína na 21 850 eur bez DPH. Podvozok na 24 550 eur. Ďalšie ceny nájdete v galérii. 

Zdroj: Renault

Nový Trafic disponuje aktualizovanou prednou maskou so svetelným podpisom v tvare písmena C. Všetky verzie majú navyše v základnej výbave Full LED svetlomety. Má modernizovaná palubnú dosku, nové sedadlá, novú hlavicu radiacej páky. Aj Trafic ponúka vysokú konektivitu s možnosťou prepojenia smartfónu a vozidla i veľké odkladacie priestory s kapacitou 90 litrov. K dispozícii je držiak smartfónu i tabletu a sklopné stredové operadlo ako stolík pre počítač. Novinky možno nájsť i v nákladovom priestore. K dispozícii je doplnkový zámok zadnej časti, nový povrch podlahy, či intenzívnejšie LED osvetlenie.

Zdroj: Renault

Novinkou je objemnejší štvorvalcový agregát s označením 2,0 dCi. Všetky verzie okrem najslabšej pre dodávky sú už s týmto objemom. Motor ponúka výkon od 120 do 170 koní a dve najsilnejšie verzie možno spojiť aj s automatickou dvojspojkovou šesťstupňovou prevodovoku EDC. Nový Trafic štartuje na cene 20 590 bez DPH. Luxusná verzia SpaceClass začína na cene 37 290 s DPH. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo