2018-12-03 18:18:42
Hyundai Palisade
Hyundai Palisade
Zdroj: Hyundai

FOTO: Hyundai Palisade – väčšie SUV ako Santa Fe je tu

Hyundai na autosalóne v Los Angeles predstavil svoj najväčší model. Volá sa Palisade a je stvorený pre Ameriku.

Hyundai predviedol dlho očakávané SUV menom Palisade. Malo by sa stať klenotom v rodine áut v USA. Jeho cieľom je nabažiť americkú lásku k prerasteným SUV. S 5 metrami a až 8 miestami by sa mu to mohlo poradiť.

Palisade vyzerá presne ako si americký trh žiada. Nikde nešetrí výrazovými prostriedkami, pripomína tie najväčšie autá amerických značiek GM, či Cadillac. Masívne tvary, chróm, veľká maska chladiča a k tomu zreteľná pripomienka, že ide o nový Hyundai. Veru, aj na tvári tohto obra nájdete dizajn, aký nesie drobný crossover Kona, či menší brat Santa Fe. Rozdelené svetlá sú toho dôkazom.

Vlajková loď značky má ponúknuť maximálne pohodlie, priestor i vysokú konektivitu. Hyundai o Palisade hovorí ako o prémiovom vozidle a dokazovať to majú kvalitné použité materiály, kožené sedadlá vo všetkých troch radoch. Tie sú navyše plne sklopné elektricky a zákazník si môže zvoliť šesť až osemmiestne usporiadanie.

Zdroj: Hyundai

Automobil má v každom rade zabezpečené USB porty pre smart zariadenia. Infozábave dominuje 10,3 palcový stredový dotykový displej a 12,3 palcový digitálny prístrojový panel. O kvalitné audio sa stará systém Infiniti, konektivitu zaobstará Android Auto a Apple CarPlay. Vo výbave je tiež head-up displej. O bezpečnosť sa okrem kamier starajú asistenčné systémy vrátane asistenta jazdy, kontroly mŕtvych uhlov a ďalšie.

Silnou stránkou tohto veľkého SUV je okrem priestoru a pohodlia aj nízky odpor vzduchu. Môže za to aerodynamická karoséria i zakrytovanie veľkej časti podvozku.

O pohon sa stará benzínový šesťvalec s objemom 3,8 litra. Dosahuje maximálny výkon 295 koní pri 6000 ot/min a maximálny krútiaci moment 355 Nm pri 5000 ot/min. Spojený je s automatickou 8-stupňovou prevodovkou a pohonom všetkých kolies HTRAC.

Zdroj: Hyundai

Dĺžka vozidla je 4 981 milimetrov, šírka 1976 mm, výška 1750 mm a rázvor 2901 milimetrov. Auto sa tak zaraďuje medzi vozidlá ako Nissan Pathfinder, Honda Pilot, či Ford Explorer. Podľa výrobcu je od všetkých väčšia, najmä ak ide o vnútorné priestory.

Palisade istotne zaujme i mnoho milovníkov SUV v Európe. V tejto konfigurácii by ale v Európe rozhodne nemal na ružiach ustlané, takže skorý príchod k nám je viac ako nepravdepodobný. V čase budúcom, v čase hybridnom sa ale stať môže všeličo. Aj tento kórejský Američan na európskych cestách.

Zdroj: Hyundai


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo