2018-10-12 14:40:00
Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe
Zdroj: Ján Hargaš

VIDEOTEST: Hyundai Santa Fe – prvé dojmy z nového Santa Fe

Hyundai priviezol na Slovensko svoj (zatiaľ) najväčší model SUV. Santa Fe prináša mnoho noviniek.

Bol som pri oficiálnom uvedení vozidla do predaja. Jazdná prezentácia sa odohrávala v krásnom prostredí Liptovskej Mary a okolia.

Hyundai na Liptov priviezol nielen Santa Fe, ale tiež inovovaný model i20, nový dizajnový balík v podobe i30 N Paket a tiež novú plne elektrickú Konu s kapacitou batérií až 60 kWh. Kona mimochodom prišla na Liptov z Bratislavy na jednu šupu bez nutnosti dobíjania batérie. Malý elektromobil so silným motorom bol popri Santa Fe najzaujímavejším vozidlom. Elektrická Kona vyzerá naozaj dobre, jazdí však ešte lepšie. Už teraz sa teším na plnohodnotný redakčný test. Fotky Kony i ďalších zúčastnených áut nájdete nižšie v galérii.

Zdroj: Ján Hargaš

Teraz ale späť k tomu najdôležitejšiemu. Hyundai Santa Fe novej generácie prichádza na Slovensko a prináša zo sebou zbierku zaujímavých noviniek. To najdôležitejšie a najzaujímavejšie som zhrnul do nasledujúceho krátkeho videa.

Je to druhé video v poradí zo série 3x o... Takýchto videí budete na Podkapotou vídať čoraz viac. Cieľom mojich videotestov je podať čo najviac najdôležitejších a najzaujímavejších pojmov a dojmov na čo najkratšom videu. Nečakajte veľkú matematiku, ani státisícovú produkciu s desaťčlennou crew. Jednoducho, ľahko, rýchlo, výstižne, a keď sa podarí, aj úsmevne.

Videotesty budete na Podkapotou nachádzať  častejšie. Nenahradia redakčné textové testy, doplnia ich. Ale o tom zas nabudúce. Teraz tu mám prvé dojmy z prvých jázd s modelom Hyundai Santa Fe.

Santa Fe začína na Slovensku s cenovkou 34 990,- za veľmi slušnú výbavu Style so základným naftovým dvojlitrom s manuálnou prevodovkou a s výkonom 110 kW (150 k). Zobrazená verzia je v plnej výbave Platinum s naftovou 2,2 litrovou jednotkou s 8-stupňovou automatickou prevodovkou s cenou 44 990 + Strešné okno za 1200 a metalíza Earthy Bronze za 660 eur. Priplatiť by ste si mohli ešte 7-miestnu konfiguráciu za 1000 eur, a to je všetko. Viac už neprikúpite.

Nové Santa Fe nájdete aj na autosalóne v Nitre, kde zažíva svoju výstavnú premiéru. Na tomto linku zas nájdete video vo vyššej kvalite. 


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku