2018-06-28 12:40:00
Renault Koleos kupé
Renault Koleos kupé
Zdroj: Renault

Renault chystá svoje vlastné SUV kupé v štýle BMW X6. Predstaví sa v Rusku

Renault chce na autosalóne v Moskve v auguste predstaviť športovo ladené SUV v populárnej karosérii SUV kupé.

Renault Koleos Coupe – aj tak by sa mohol volať nový model, ktorý francúzska automobilka predstaví na autosalóne v hlavnom meste Ruska v Moskve. Model sa bude vyrábať lokálne pre ruský trh tam, kde sa vyrába aj ruská špecialita menom Kaptur. Ruský Captur je väčší, širší a ponúka aj pohon všetkých kolies.

Nové SUV Coupé však bude globálnym modelom, a tak by sa malo objaviť aj na európskych trhoch. Kľúčový trh však bude práve ruský.

„Nový automobil bude prelomový pre trh modelov SUV v Rusku. Zároveň posilní vedúcu pozíciu Renaultu Rusko v tomto nádejnom a rýchlorastúcom segmente,“ píše sa vo vyjadrení značky.

Renault vypustil s niekoľkými riadkami iba jeden obrázok zobrazujúci prednú časť vozidla. Do 29. augusta, kedy sa autosalón v Moskve začína, môžeme očakávať ešte niekoľko tajomných obrázkov nového modelu. Už tento prvý naznačuje, že sa auto síce bude ponášať na najnovšie veľké SUV značky menom Koleos, vidieť na ňom ale ďalšiu evolúciu nového dizajnového jazyka francúzskej značky.

Typické C-čkové LED svetlomety a charakteristickú mriežku chladiča s veľkým logom značky dopĺňajú športovo rezané prvky pripomínajúce tie, ktoré možno nájsť na športovom modeli Renault Mégane RS.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo