2018-04-20 15:55:00
ŠKODA SUV pre Čínu
ŠKODA SUV pre Čínu
Zdroj: Škoda auto

ŠKODA zverejnila prvé skice mestského SUV pre Čínu

Toto auto na európskych cestách nenájdete. Má to byť SUV špeciálne podľa požiadaviek čínskych zákazníkov.

Po modeloch Kodiaq a Karoq je novinka tretím členom rodiny SUV pre čínsky trh. Nový model predstaví ŠKODA prvýkrát krátko pred autosalónom v Pekingu.

SUV ofenzíva značky ŠKODA s modelmi Kodiaq a Karoq beží na plné obrátky. Automobilka teraz prenáša svoj dizajnový jazyk na nové mestské SUV pre čínsky trh. Podľa prvých náhľadov na skice by to mal byť robustný model s dizajnovými prvkami, ktoré sú spoločné pre všetky SUV značky ŠKODA.

Zdroj: Škoda auto

ŠKODA svoje nové mestské SUV prispôsobila požiadavkám čínskych zákazníkov. Mriežka chladiča a svetlomety v prednej časti vozidla tvoria jednotnú líniu. Masívny vzhľad zvýrazňujú aj plastové dizajnové elementy v oblasti prahov, prechádzajúce do lemov blatníkov. Zvýrazňujú tak kolesá. Zadné skupinové svetlá sú už pre značku typické s kryštalickým dizajnom. Nové mestské SUV zažije premiéru na autosalóne Auto China 2018 v Pekingu, kde bude patriť k vrcholom podujatia.

Dôležitú úlohu pre rast značky ŠKODA zohráva jej SUV stratégia. Na čínskom trhu podiel SUV modelov na celkovom predaji automobilov ŠKODA v prvom štvrťroku 2018 dosiahol viac ako 30 %. Čína je najväčším trhom značky ŠKODA, k celosvetovému počtu vozidiel dodaných zákazníkom prispieva vyše jednou štvrtinou. V minulom roku zvýšila ŠKODA počet dodávok vozidiel v Číne o 2,5 % na 325 tisíc kusov. Rok 2017 je tiež najúspešnejším rokom značky ŠKODA na čínskom trhu od jej opätovného vstupu v roku 2007.

Zdroj: Škoda auto

Budúci rast značky ŠKODA v Číne sa odvíja od podpisu memoranda o porozumení z 30. marca 2016, keď ho podpísali zástupcovia Volkswagenu, SAIC Motor Corporation Limited a ŠKODA AUTO. Dohoda, podpísaná pri štátnej návšteve čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v Českej republike, obsahuje investičný päťročný plán vo výške viac ako dve miliardy EUR.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo