2018-04-14 13:00:02
Azubi Car 2018
Azubi Car 2018
Zdroj: Škoda auto

Škoda pripravuje SUV bez strechy. Bude to Škoda Karoq Cabrio

Škoda chystá špeciálnu verziu modelu Karoq. Príde o strechu. Ide o projekt Azubi Car.

Automobilka Škoda usporiadala už piaty ročník projektu Azubi Car. Ide o študentský projekt, ktorého cieľom je na prototype navrhnutom a skonštruovanom študentmi ukázať ale i zlepšiť schopnosti najlepších študentov strednej školy Škoda Auto a učňov strojárstva zo SOU Škoda Auto.

Po projektoch Škoda Citijet, Škoda Funstar, Škoda Atero a Škoda Element prichádza ďalší projekt. Jeho cieľom je vytvoriť crossover bez strechy. Za obeť si študenti zobrali najnovší prírastok značky. SUV Škoda Karoq tak získa unikátnu verziu bez strechy. Ako bude Karoq cabrio vyzerať a čo všetko bude finálny produkt obsahovať zatiaľ nevieme. Avšak tento študentský projekt by sa v prípade úspechu mohol stať základom pre ďalší vývoj sériových áut značky. Tak sa aspoň vyjadrilo vedenie značky. Každému je jasné, že po takýchto slovách študentom, sa tí do práce pustili ešte horlivejšie.

Pri projekte stojí dvanásť študentov a učňov, k nim treba prirátať pedagogický dozor ale tiež odborníkov z technického oddelenia a z oddelenia dizajnu značky, s ktorými študenti svoje kroky konzultovali. Pôvodne chceli pracovať na inom modeli a z neho chceli spraviť športový špeciál. Keď sa ale naskytla príležitosť pracovať na novom SUV Karoq, decká neváhali ani chvíľu. Študenti teda začali znova a vytvorili novú koncepciu.

Zdroj: Škoda auto

SUV s otváracou pevnou, či látkovou strechou pritom nie je nápad úplne mimo misu. Stačí spomenúť Range Rover Evoque Cabrio. Predstava, že by mala v budúcnosti aj Škoda po dlhom čase opäť kabriolet a navyše vytvorený z módneho crossoveru vôbec nie je zlá. Pravda, od predstavy je k sériovému autu veľmi ďaleko, vďaka študentom to ale môže byť o kúštik bližšie.

Zdroj: Škoda auto


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo