2018-02-01 15:30:00
Škoda Vision X
Škoda Vision X
Zdroj: Škoda Auto

Štúdia mestského crossoveru Škoda Vision X zažije premiéru v Ženeve

S novou hybridnou štúdiou automobilu Škoda Vision X ponúka česká automobilka výhľad do ďalšieho vývoja jej modelovej palety.

Koncept mestského crossoveru má charakteristické prvky úspešných SUV modelov značky, ktoré prenáša do ďalšieho segmentu. S kompaktnými proporciami sa predstavuje ako ideálny spoločník pre aktívny mestský životný štýl. Exteriér má presné línie a jasné kontúry povrchu. Zdôrazňujú dynamický charakter štúdie automobilu s hybridným pohonom. Je lakovaná vo farebnom odtieni FlexGreen.

Športový akcent dodáva vozidlu strecha v kontrastnom antracitovom odtieni. Mohutný vzhľad automobilu podporujú výrazné nárazníky, robustné prahy, tiež veľká panoramatická sklenená strecha a dvadsaťpalcové hliníkové kolesá. Inšpiráciou ostrejšieho dizajnu bolo tradičné remeselné umenie českých sklárov.

Úplne nové dizajnové stvárnenie vidno aj v interiéri štúdie. Opticky dominuje široká, ergonomicky tvarovaná prístrojová doska s voľne stojacim farebným displejom. Pomocou neho sa dá rýchlo a intuitívne ovládať infotainment a pripojiteľnosť. Osvetlené prvky z brúseného krištáľu spolu s farebným displejom vytvárajú zaujímavé svetelné efekty.

Zdroj: Škoda Auto

Automobilom Škoda Vision X predstavuje tradičná česká automobilka svoju víziu moderného mestského crossoveru. Rozšírením úspešnej rodiny kategórie SUV o tretí model chce značka osloviť a zaujať novú cieľovú skupinu. Rozšírenie ponuky so zameraním na silne rastúci segment SUV je významným pilierom stratégie Škoda 2025. Do roku 2025 totiž bude Škoda Auto ponúkať okrem vozidiel s čistým elektrickým pohonom aj plug-in-hybridy. Každý štvrtý automobil značky ŠKODA, dodaný celosvetovo, bude plug-in-hybrid alebo elektromobil.

Škoda Vision X bude mať svetovú premiéru na marcovom Autosalóne v Ženeve.

Zdroj: Škoda Auto


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo