2018-03-21 17:25:00
Ford Fusion 2019
Ford Fusion 2019
Zdroj: Ford

Ford Fusion dostal facelift. Ďalšia generácia naďalej neistá

Ford nakoniec predstavil facelift pre súčasný model Fusion, ktorý sa v Európe predáva ako Mondeo.

Pred pár týždňami svet obletela správa šíriaca sa z Detroitu. Podľa nej dostali predajcovia Fordu informáciu o tom, že pripravovaná nová generácia modelu nepríde. Nový Fusion mal prísť v modelovom roku 2020, no nepríde a súčasná generácia mala slúžiť ešte 3 – 4 roky bez náhrady. To ale nemusí znamenať odchod zo segmentu, keďže sa Ford zároveň vyjadril, že nemá správny produkt respektíve správny dizajn, aby uspokojil meniace sa chute zákazníkov. Zároveň sa na januárovom autosalóne v Detroite očakával facelift, a keď neprišiel, bolo otázne kedy a či vôbec facelift príde. Ten však nakoniec príde a inovovaný Fusion sa ukáže na autosalóne v New Yorku.

Facelift nejde do hĺbky, model dostal novú mriežku chladiča a upravené piate dvere. Ford v USA upravil výbavy a pridal doplnky vrátane najnovších asistenčných systémov združených pod pojmom Co-Pilot 360 a to už v základnej výbave S. Model dostal Wi-fi s podporou 10 rôznych zariadení, má Sync 3 s 8 palcovým displejom.

Zdroj: Ford

Základným motorom je 1,5 litrový EcoBoost, nad ním je hybrid s 2,0 litrovým motorom pracujúcim v Atkinsonovom cykle. Dostupný je tiež plug-in hybrid s novou väčšou 9 kWh batériou, ktorá umožňuje odjazdiť až 40 kilometrov na elektrickú energiu, čo podľa Fordu stačí na to, aby 48 % užívateľov hybridu jazdilo do práce iba na elektrickú energiu.

Do ponuky sa tiež vracia vrcholná motorizácia 2,7 litrový motor V6 EcoBoost spojený so 6-stupňovým automatom a pohonom všetkých kolies s maximálnym výkonom 242 kW a krútiacim momentom 514 Nm.

Zdroj: Ford

Na trhy v USA sa vylepšený Fusion dostane v lete, ako rýchlo príde facelift do Európy a či sa k európskemu zákazníkovi dostane aj plug-in hybrid zostáva zatiaľ nejasné. Ak to ale pôjde tak rýchlo ako pri modeli Edge, nové info môžeme očakávať už o pár týždňov.  

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo