2014-06-23 12:02:41
Nová generácia modelu Hyundai
Nová generácia modelu Hyundai ix35
Zdroj: worldcarfants.com, thekoreancarblog.com

Novú generáciu Hyundai ix35 testujú na Nürburgringu. Čakajte veľa zmien!

Už sme si takmer zvykli, že medzi generáciami nových automobilov sú čoraz menšie zmeny. To však nebude prípad ix35-ťky.

Aspoň nie úplne. Nový model, ktorý by mal prísť na trh na prelome rokov 2015 až 2016 už poctivo testujú v centre značky pri okruhu Nürburgring (Hyundai tam postavil testovacie centrum za milióny eur). Nová ix35 si prednedávnom vyrazila na okruh a poriadne si narovnala pierka. Viac nájdete vo videu nižšie.

Ale späť k novému modelu. Prečo hovoríme o novom modeli, keď v cenníkoch automobilky ešte figuruje označenie súčasnej ix35-ťky ako novej? Tento model totiž pred niekoľkými mesiacmi prekonal mierny facelift. Skutočná tretia generácia ix35/Tuscon príde až najskôr o rok a o pol.  Hyundai ix35 by mal zažiť masívnu zmenu zovňajšku a úpravy by nemali obísť ani interiér. Hovorí sa však aj o zmenách Podkapotou. Je známe, že automobilka v súčasnosti pracuje na nových pohonných jednotkách. Medzi nimi sa nájde aj zopár prelomových.

Do ix35 by sa mohla pozrieť nová turbom prepĺňaná benzínová motorizácia s obsahom 1,2 litra. Tá by mohla nahradiť súčasnú 1,6 GDi, tvoriacu základnú pohonnú jednotku. Novinky by mala niesť aj aktuálna 1,7 CRDi, tiež 2,0 CRDi hovorí sa tiež o vrcholnej benzínovej prepĺňanej verzii. Tá by mohla vzniknúť alebo z 2,0 GDi, prípadne zo štvorvalca 2,4 GDi, ktorý sa u nás nepredáva.

Nový dizajn by sa mal niesť v duchu dizajnového jazyku Fluidic Sculpture 2,0. Ten možno badať na novej limuzíne Genesis. Objavili sa tiež informácie o nových full-LED svetlách, ktoré by v danej kategórii mohli byť úplne nevídané – aj keď asi za príplatok.

Ján Hargaš
ZDROJ: thekoreancarblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo