2014-06-13 15:06:56
Kia Rio v Rio
Kia Rio v Rio de Janiero na pláži Copacabana.
Zdroj: Kia Motors

Kia mieri do Ria - na futbalové majstrovstvá sveta

Ak už aj vás chytil ošiaľ svetového futbalového šampionátu, viete čo má spoločné s autami?

Na prvý pohľad nič. Na druhý a tie ďalšie je však jasné, že zvládnuť také veľké podujatie bez zabezpečenia dopravy je nemožné. Spoločnosť Hyundai Motor Company, oficiálny partner majstrovstiev sveta vo futbale 2014 FIFA World Cup Brazil™, dodala vyše tisíc vozidiel pre pozemnú dopravu najväčšieho športového podujatia na svete v Brazílii.

Okrem 32 autobusov dekorovaných v národných farbách súťažiacich tímov dala k dispozícii aj 1021 limuzín a vanov z modelových radov Equus, Genesis, Azera, Santa Fe, Sonata, Tucson (ix35), Veloster, H1, H100 a exkluzívne v Brazílii vyrábaného HB20. Vozidlá budú zabezpečovať pohodlnú dopravu funkcionárov svetovej futbalovej federácie FIFA, národných tímov, členov organizačného výboru, rozhodcov a zástupcov médií počas šampionátu.

Aj Kia je oficiálnym partnerom svetových majstrovstiev FIFA, teda chlapskej brazílskej fiesty počas nasledujúceho mesiaca. Tak ako sa futbaloví fanúšikovia z celého sveta tešia na svetový pohár FIFA v Brazílii, aj spoločnosť Kia Motors sa pripravila na cestu Južnou Amerikou. Účinkuje v novom šesťdielnom televíznom seriáli „Cesta do Ria“, ktorým odhaľuje dávne tajomstvo neutíchajúcej vášne pre túto krásnu hru v tomto kúte sveta. Seriál mapuje výpravný, vyše 3000 míľový výlet napriek celou Južnou Amerikou.

Od mája ho vysiela 40 TV staníc po celom svete. V modeloch Kia Soul, Sportage a Sorento sprevádzajú divákov komici a futbaloví fanúšikovia Mark Watson a Henning Wehn po šiestich futbalových veľmociach, kde je futbal neoddeliteľnou súčasťou kultúry, náboženstva a výchovy detí - a kde je futbal doslova životným štýlom a spôsobom života.

Futbalom posadnutá dvojica začína svoju púť v Uruguaji a mieria až na svetoznáme pláže v Brazílii. Počas cesty zažívajú množstvo veselých príhod, navštívia miestnych ľudí zbláznených do futbalu, prežijú aj dramatické okamihy s lamami na ceste, ochutnajú miestnu kuchyňu a spoznajú mnohé futbalové legendy, ktoré sa natrvalo zapísali do „futbalového tímu snov“.

Šesť epizód, šesť futbalových národov

Neohrození prieskumníci štartujú v Montevideu, hlavnom meste Uruguaja a hostiteľského mesta prvých majstrovstiev sveta vo futbale. Tu sa pokúšajú vypátrať Alcides Ghiggia, posledného žijúceho hráča svetového pohára z roku 1950. Použijú svoj dôvtip proti Paolovi Monterovi a pokúsia sa preniknúť do duše Luisa Suareza prostredníctvom rozhovorov s jeho matkou. Pokračujú do Argentíny, kde odhalia tajomstvo stojace za futbalovými úspechmi krajiny vďaka Albertovi Tarantinimu a pokúsia sa prekonať brankárskeho génia Sergia Goycochea v penaltovom rozstrele v jeho živej  televíznej šou. Zahrajú si tiež tenis s Rickym Villom a potom sa zmenia na detektívov, stopujúc nepolapiteľného Diega Maradonu.

Po prejazde cez Andy do Čile navštívia výnimočný motel bývalého obrancu West Ham Javiera Margasa, ochutnajú víno s Eliasom Figuerom a upečú narodeninovú tortu pre čílskeho gólmana Ivana Zamorana. Neskôr Mark  cestou ku karibskému pobrežiu do Kolumbie prežije zaujímavú noc s Faustinom Asprillom a skôr, ako sa s ním porozprávajú aj o temnej stránke kolumbijského futbalu, prežije Henning jeden deň ako rozhodca.

Keď sa Henning a Mark dostanú do Sao Paula, podstúpia brazílsku úpravu zovňajška a potom vyhľadajú legendu 70-tych rokov Rivellina, stretnú sa s budúcim Pelém (Pelého vlastným synom) a po niekoľkých nepodarených pokusoch konečne objavia futbalového majstra sveta a ďalšiu legendu Middlesbroughu Juninha. 

Zdroj: Kia Motors
Zdroj: Kia Motors

Po piatich týždňoch cestovania, pripomínajúceho jazdu na horskej dráhe, dorazia Henning a Mark nakoniec do Ria. Mark sa vznesie na rogale, aby z vtáčej perspektívy preskúmal miesto konania svetového pohára a najmä ako to vyzerá s prípravami na šampionát. Potom spolu navštívia mekku svetového futbalu a najznámejší štadión na zemeguli, štadión Estádio do Maracana. Obaja sa stretnú s  brazílskou legendou a kapitánom víťazného tímu z roku 1970 Carlosom Albertom a oživia brazílske šialenstvo 70-tych rokov minulého storočia  Autobal - futbal hraný automobilmi.

Počas cesty sa Henning a Mark naučia, aké to je byť v koži „gauchos“, vzdajú úctu v kostole Maradonu a navštívia dom Pabla Escobara spolu s jeho bratom. Stretnú sa tiež s otcom Falcaa na miestnom futbalovom zápase a poradia si aj s niekoľkými kilami pravých juhoamerických steakov.

Kia - vášeň pre futbal

Pre Kia Motors bolo prirodzené, že Henning a Mark podnikli svoju „Road to Rio“ na modeloch Kia. Počas cesty vystriedali najnovší mestský crossover Kia Soul, novú Kia Sportage a veľké SUV Kia Sorento. Seriál ,,Road to Rio“ sa vysiela na 40 rôznych staniciach po celom svete a sledujú ho diváci zo 150 krajín sveta.

Kia Motors  je oficiálnym partnerom FIFA od roku 2007, vrátane futbalových majstrovstiev  FIFA 2010 v Južnej Afrike a futbalových majstrovstiev Európy 2012 UEFA Euro 2012. Nedávno posilnila svoje prepojenie so svetovým futbalom dlhodobým záväzkom predĺžiť partnerstvo s FIFA až do roku 2022.

Importérska spoločnosť Kia Motors Sales Slovensko sa dohodla na  odvysielaní všetkých 6 častí seriálu v priebehu júna a júla s televíziou TA3. Zároveň si môžete pozrieť spracované videá k jednotlivým epizódam série „Kia do Ria“ na webovej stránke doplnené o rozhovory, cestopisné informácie a pod. Jedinečná zábavná show má svoju podporu aj na Facebook profile Kia, kde nebude chýbať ani súťaž o atraktívne ceny, súvisiace s futbalovou tematikou.

Ostatné upútavky na ďalšie epizódy nájdete na týchto odkazoch:

Cesta do Ria upútavka 3

Cesta do Ria upútavka 4

Cesta do Ria upútavka 5

Cesta do Ria upútavka 6

Jozef Vydra
ZDROJ: kmms.sk

Komentáre k článku


Stream naživo