2014-02-14 12:32:04
Nový Renault Twingo prišiel
Nový Renault Twingo prišiel na Valentína.
Zdroj: Renault

Plod lásky: na Valentína sa narodilo nové Twingo! Pozrite si oficiálne foto!

Malé Twingo je úplne nové a okrem prevratných noviniek sľubuje aj perfektnú ovládateľnosť. Ale nepodobá sa vám na niečo?

Ak áno, vedzte, že podobnosť je čisto náhodná. Malý Francúz nemá s malým Talianom nič spoločné. A to doslova. Renault totiž spojil svoje meno so slávnym nemeckým rodom Daimlerovcov. Pytačky prebiehali už od roku 2008.

Renault sa Daimlerovcom sprvu nepozdával (predsa len, Nemka si má zobrať Francúza?), no časom Francúz dokázal svoje schopnosti, a tak rod Daimlerovcov prikývol a v roku 2010 potvrdil sobáš.

Starý Daimler však nedal Francúzovi svoju vznešenú prvorodenú Mercedes, ale jej mladšiu sestru. Renault jeho krokom vôbec nebol sklamaný. Mladšia dcéra je totiž šarmantná, a tiež múdra. Volá sa totiž Smart.

Nič iné než láska stojí za vznikom malého mestského obratného autíčka. A že sobáš nebol len tak naoko a dcéra Daimlera si neodskočila po genetický materiál do Talianska, jasne dokazuje veselá tvárička ich plodu lásky. Zároveň je v aute vidieť aj nemecké gény, keďže Twingo má zadný náhon a z toho vyplývajúc, motor vzadu!

Twingo sa tak nevšednými novinkami hlási k originálnym koreňom svojej úplne prvej generácie, ktorá bola predstavená v roku 1992 a vzbudila ohromujúci ohlas.

Nové Twingo bude vďaka filozofii „všetko vzadu“ extrémne obratné s malým polomerom otáčania, čo sa hodí najmä v meste a pri parkovaní. Jeho vzhľad, kolesá v rohoch auta, a tiež zadný pohon s motorom vzadu však nám, členom mužského rodu napovedajú, že s krpčekom by mohla byť tiež poriadna zábava!

Zdroj: Renault

Okrem zlepšenia jazdných vlastností táto filozofia pomáha aj zväčšeniu vnútorného priestoru. Dizajn nového Twinga je v mnohom inšpirovaný Renaultom 5, no auto vychádza skôr z konceptov Twin’Z a Twin’Run z roku 2013.

Novinkou je päťdverová karoséria, použitá vôbec prvý krát v histórii modelu. Renault nám zatiaľ nedovolil nazrieť do vnútra a tiež nevieme čo sa skrýva Pod kapotou. Isté však je, že všetky detaily sa dozvieme na blížiacom sa autosalóne v Ženeve, na ktorom nebudeme chýbať.

Informácie tak dostanete z prvej ruky. Všetko nasvedčuje tomu, že Renault športový potenciál Twinga využije, no zatiaľ v to môžeme len dúfať (a domnievať sa).
Všetky fotografie si môžete pozrieť v galérii.

Ján Hargaš
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo