2013-01-24 06:00:00
Prvé reálne fotky Volkswagenu
Za polárnym kruhom sa v mraze testujú nové verzie Golfa - aj kombi model Variant.
Zdroj: Carpassion

Prvé reálne fotky Volkswagenu Golf Variant

AKTUALIZOVANÉ: Golf siedmej generácie vstúpil na automobilový trh iba nedávno. Už pri jeho uvedení kolovali po internete rôzne obrázky verzie kombi. Teraz sú na svete ozajstné fotky

K fotkám ešte aspoň pár základných informácií: Golf Variant je praktický a ideálny pre rodiny s deťmi. Vyzerá pekne a vzadu má dostatok priestoru. Operadlá zadných sedadiel umožňujú väčšiu variabilitu batožinového priestoru (605-1665 litrov), pričom ložná plocha nie je úplne v rovine. Pohodlný a nastaviteľný podvozok DCC (za príplatok asi 1000 €) je aj celkom športový. Príde v auguste 2013 a bude asi 2000 eur drahší ako normálny Golf (v Nemecku od 16 975 eur).

Okrem toho nebude dlho trvať a pribudnú aj ďalšie verzie, tentoraz nie karosárske, ale poriadne nabrúsené, aj s rôznymi pohonmi pod kapotou. Kombi, tradične vo Volkswagene označované Variant, sa má predstaviť na autosalóne v Ženeve. Okrem neho príde ešte verzia GTI, neskôr GTD, BlueMotion, 4Motion a neskôr vrchol v podobe modelu Golf R.

Na webe carpassion sa objavili obrázky, ktoré sú prakticky bez maskovania a ukazujú, ako skutočne vyzerá praktické kombi. Hoci na to treba, aby trocha zapracovala fantázia. Pretože na „zmätenie nepriateľa“ (v tomto prípade fotografov a novinárov...) má vozidlo predsa len mierne maskovanie zadnej časti tak, aby pripomínala kombi verziu predchádzajúcej generácie.

Toto drobné maskovanie nezmení úplne vzhľad vozidla. Aspoň máme jasnejšiu predstavu o základných proporciách. A ak by sme hovorili o pohonných jednotkách, predpokladáme  podobne ako v prípade troj a päťdverových verzií s benzínovými motormi 1,2 TSI, 1,4 TSI a 1,8 TSI, prípadne s turbodieslami 1,6 TDI a 2,0 TDI

Fotky vznikli pri testovaní vozidla za polárnym kruhom, kde vznikli aj obrázky modelu GTI a ďalších, ktoré ešte pred uvedením mali možnosť testovať redaktori nemeckého magazínu Autobild. Takže to znamená, že VW chcel, aby tie obrázky niekto urobil. Čo k tomu dodať? Že sa nemecká novinka ukázala už predtým na množstve počítačových retuší. Zaujímavé je, že sa v každom prípade líšil tvar zadných svetiel. Vyzerá to teda tak, že práve táto partia vozidla bude pri skutočnom predstavení práve tým najväčším prekvapením. Lebo si stále myslíme, že aj tieto „pološpiónske“ fotografie nie sú celkom to finálne, čo má Volkswagen pripravené. Ale možno sa mýlime.

Jozef Vydra
ZDROJ: Carpassion

Komentáre k článku


Stream naživo