2023-08-28 22:05:00
MG Cyberster Coupe
MG Cyberster Coupe
Zdroj: mg

MG chystá svoje nové malé kupé. Sympatické tvary, brutálny výkon

MG finišuje práce na svojom novom kupé. Roadster so zaťahovateľnou strechou bude lacný.

No zároveň bude aj enormne výkonný. MG svoj dvojmiestny roadster so zaťahovateľnou strechou ukázalo už v Goodwoode, no teraz tu máme detaily. Auto pôjde do predaja v Číne a vo Veľkej Británii. Či sa dostane aj na iné trhy zostáva nejasné, no prečo by sa nemalo. Koniec koncov, MG Cyberster ponúkne parametre, ktoré boli doteraz dostupné len smotánke vďaka exotickým superšportom, no ponúkne ich za zlomok ceny. 

Auto s nožnicovými dverami a dĺžkou 4532 mm bude mať rázvor 2690 mm a výšku 1320 mm. Podkapotou budú dva motory s celkovým výkonom 543 koní a s krútiacim momentom 725 Nm. To Cyberster posunie z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy. Pritom by 77 kWh batéria mala autu vydržať až 580 km. Samozrejme, to podľa čínskeho meracieho cyklu. WLTP by ukázalo o kúštik menej a realita by bola ešte nižšia, no to platí o akomkoľvek športovom aute - skúste parkrát dupnúť na plyn a dojazd sa rýchlo zmenší. 

Auto by malo mať Qualcomm Snapdragon čip, Unreal Engine 4.0 grafiku a veľký displejisko s množstvom infozábavy. Dostupná by mala byť aj slabšia verzia s výkonom cca 304 koní, s baterkou s kapacitou 64 kWh a s dojazdom cca 520 km. Najzaujímavejšia je ale cena. Auto by malo štartovať na úrovni 31-tisíc eur, končiť niekde na 35-tisíc eur. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: MG

Komentáre k článku


Stream naživo