2023-07-13 11:27:00
Renault Arkana Facelift 2023
Renault Arkana Facelift 2023
Zdroj: Renault

FOTO: Renault Arkana prešiel faceliftom, ktorý je ťažké nájsť

Rozdiel nájde iba fanúšik, či majiteľ. Pravdou je, že keď niečo funguje, veľa zmien to nepotrebuje.

Renault Arkana je tu už nejaký piatok a automobilka sa rozhodla svoje naozaj populárne vozidlo zaktualizovať. Keďže sa stále predáva dobre a na všetkých trhoch po celom svete a pod rôznymi značkami už má za sebou vyše 260-tisíc predaných kusov, zmeny nie sú výrazné. Kľúčové je, že sa vďaka nim auto väčšmi prispôsobilo novému dizajnovému jazyku najnovších modelov. Ale zatiaľ nevymieňa obliny za hrany...

Zmenou, ktorú značka chce, aby ste si všimli je značka. Auto je vybavené novým logom Renaultu Nouvel´R, ktoré je integrované do masky chladiča v strede pásu čiernej farby s vysokým leskom. Nová je aj mriežka chladiča, v ktorej sa opakujú kosoštvorčeky, ktoré sú ozvenou centrálneho kosoštvorca. Musíte uznať, že táto veta je na pomilovanie.

Novinkou je výbava Esprit Alpine a celkovo nový poriadok vo výbavách, ktoré štartujú na úrovni Evolution a v strede je Techno. Evolution má 7-palcový Easy Link s bezdrôtovou konektivitou CarPlay a Android Auto a poskytuje (aj inými prvkami) bohatý základ. Verzia Esprit Alpine má 19-palcové disky kolies s "azúrovým dizajnom", má nový spojler a vnútri má sedadlá so zmesou materiálov EcoTep a semišu. A semišu je vraj viac ako doteraz. Potom sú tam znaky Alpine a kontrastné červené prešívanie.

Ponuka motorov zostáva rovnaká. Dva mild-hybridy založené na motore 1,3 TCe - oba výhradne s dvojspojkovým automatom a hybrid s výkonom 145 koní, ktorý tvorí 63% predajov vozidla a najmä v Európe je podľa výrobcu veľmi populárny. Zaujímavé je, že Renault benzínovým verziám znížil maximálnu rýchlosť na 174 km/h, pred faceliftom vedeli fičať vyše 200. Ale vo Franúczsku sa dozvedeli novinku, že vysoká rýchlosť je vysoká, vraj aj nebezpečná a dokonca aj spotreba je vyššia ako keď je nižšia. Tak tento problém vybavili za vás a rýchlosť obmedzili. Hneď je na cestách zdravšie a bezpečnejšie, no nie?

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo