2023-06-28 14:26:00
Posledný Mercedes G500 s
Posledný Mercedes G500 s V8 motorom
Zdroj: Mercedes

Legendárne spojenie Triedy G a motora V8 v G500 končí touto limitkou

Už je to tridsať rokov odkedy konštruktéri Mercedesu spojili offroad so silným osemvalcom.

A z tohto spojenia sa odvtedy stala prakticky ikona. Model G500 je mimoriadny a aj mimoriadne populárny. Nielen na Slovensku, na celom svete. Jeho doba však končí. Nástupca by mal mať "len" šesťvalec. Toto historické spojenie sa Mercedes rozhodol ukončiť štýlovo. Limitovaná edícia 1500 kusov zíde z výrobnej linky v troch farbách, z toho každá farba poputuje na päťstovku vozidiel. Voľajú sa Obsidian Black, Opalith White Magno a Olive Magno. Final Edition bude okrem farieb a 20-palcových AMG diskov vybavená kompletne koženým interiérom od Manufaktur, no tiež plaketami Final Edition. Navyše bude mať auto pripravené osvetlenie priestoru pod dverami prostredníctvom loga Triedy G a nápisu Stronger than time - silnejší než čas. Nuž darmo, Géčko má veľa fanúšikov a to aj priamo v radoch zamestnancov značky.

Podkapotou bude ten istý osemvalec, ktorý hnal najnovšiu generáciu Triedy G aj doteraz. Je ním 4,0 litrový motor V8 s výkonom 310 kW a krútiacim momentom 610 Nm. Posledná finálna séria verzie G500 sa bude vyrábať od septembra tohto roka do marca 2024. Objednávky značka príjma už dnes. Nemecká cena za finálnu edíciu je 196-tisíc eur.

I keď sa Trieda G spaľovacích motorov úplne nezbaví, elektrifikácia čaká aj ju. Už čoskoro príde čisto elektrická EQG Trieda s celkom novými batériami, bez ktorých by bol hranatý kockatý elektromobil iba na smiech. Baterky majú totiž poskytnúť výrazne lepšiu energetickú hustotu, lepšie nabíjanie i vyšší dojazd. Fotky poslednej Triedy G500 s V8-čkou nájdete v galérii.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo